fisiek Opublikowano 8 Lipca 2018 Opublikowano 8 Lipca 2018 Witam wszystkich. Przymierzam się do zakupu jakiś nowych, krótkich spodenek. Nie chce wydawać milionów monet, względnie 150 zł (lekko mogę podbić). Spodenki używałbym na szosie 1-3h). Oczywisty wymóg to szelki. Poleci ktoś jakiegoś dobrego producenta? Co sądzicie o attiq lub ekoi?
Gość Opublikowano 9 Lipca 2018 Opublikowano 9 Lipca 2018 (edytowane) Wystarczy przeszukać wątki w odpowiednim dziale by uzyskać odpowiedź. Edytowane 9 Lipca 2018 przez Gość
Franz Mauer Opublikowano 9 Lipca 2018 Opublikowano 9 Lipca 2018 11 godzin temu, fisiek napisał: Witam wszystkich. Przymierzam się do zakupu jakiś nowych, krótkich spodenek. Nie chce wydawać milionów monet, względnie 150 zł (lekko mogę podbić). Spodenki używałbym na szosie 1-3h). Oczywisty wymóg to szelki. Poleci ktoś jakiegoś dobrego producenta? Co sądzicie o attiq lub ekoi? https://attiq.net/category/kolarstwo-kolekcja-2018/5?horizontal
Gość Opublikowano 9 Lipca 2018 Opublikowano 9 Lipca 2018 Obejrzyj jeszcze produkty Berknera - mają bardzo fajną wkładkę 4D. W Intersportach są zwykle ich produkty na wieszaku.
budyn czekoladowy Opublikowano 9 Lipca 2018 Opublikowano 9 Lipca 2018 (edytowane) +1 dla Berknera. Mam już 2 pary (ale bielizny - nie spodenek). Pierwszą kupiłem w Intersporcie, a drugą na Allegro. Mogę zdecydowanie polecić. Jeżdżąc w nich zapominam, że mam tyłek. Na ww. bieliznę zakładam spodenki MTB z Decathlonu za 70 zeta i jest pięknie. Edytowane 9 Lipca 2018 przez budyn czekoladowy
fisiek Opublikowano 9 Lipca 2018 Autor Opublikowano 9 Lipca 2018 a co powiecie o tych? https://berkner.pl/pl/wyprzedaz/341-spodenki-kolarskie-ken-plus.html
Gość Opublikowano 10 Lipca 2018 Opublikowano 10 Lipca 2018 17 godzin temu, fisiek napisał: a co powiecie o tych? https://berkner.pl/pl/wyprzedaz/341-spodenki-kolarskie-ken-plus.html Za tę cenę, to bym się nie wahała. Wkładka jest świetna.
Gość Opublikowano 10 Lipca 2018 Opublikowano 10 Lipca 2018 5 minut temu, Sziva napisał: Za tę cenę, to bym się nie wahała. Wkładka jest świetna. Woow. sam je chcę kupić bo potrzebuję czegoś na dłuuugie wyprawy, ale albo coś ze mną jest nie tak albo nie widzę przy nich guziczka "do koszyka"
Gość Opublikowano 10 Lipca 2018 Opublikowano 10 Lipca 2018 Widzę, że dopiero przy rozmiarze 3XL pojawia się koszyk.
Gość Opublikowano 10 Lipca 2018 Opublikowano 10 Lipca 2018 2 minuty temu, Sziva napisał: Widzę, że dopiero przy rozmiarze 3XL pojawia się koszyk. O nieee. nie upasę się od nowa tylko dla spodenek w promocji
ercole Opublikowano 11 Lipca 2018 Opublikowano 11 Lipca 2018 Cześć Szukacie spodenek,zapraszam i gwarantuję jakość,a cena bardzo dobra. Lycra włoska Carvico,wkładka żelowa ponad 15mm,nogawki obszyte gumą z silikonem. 2 wersje kolorów.Produkt polski. https://allegro.pl/spodenki-kolarskie-termo-szorty-wkladka-zelowa-xl-i7343050383.html https://ercolewear.com/ Zapraszam i pozdrawiam
fisiek Opublikowano 16 Lipca 2018 Autor Opublikowano 16 Lipca 2018 Poleci ktoś jeszcze jakiś dobrych producentów ? : )
Gość Opublikowano 17 Lipca 2018 Opublikowano 17 Lipca 2018 12 godzin temu, fisiek napisał: Poleci ktoś jeszcze jakiś dobrych producentów ? : ) Ja zaryzykowałem z Chińczykami. Moje pierwsze (poza świetnymi rękawiczkami po 20 zł) ubranie od myfriendów Ale o tej firmie czytałem same dobre opinie, a wiadomo cena czyni cuda... Jak dojda dam znać. Mam nadzieję że będzie to odświętne wdzianko na trasy 100km+https://www.aliexpress.com/item/X-TIGER-8-Colors-Cycling-Bib-Shorts-Summer-Coolmax-5D-Gel-Pad-Bike-Tights-MTB-Ropa/32677948508.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.192e4c4dIxATDa
de Villars Opublikowano 19 Lipca 2018 Opublikowano 19 Lipca 2018 Chińczyki to raczej tak do 100 km się nadają Niemniej daj znać jak dojdą - może ta firma jest lepsza niż inne (ja testowałem Phtxolue i Racmmer). Na dystanse powyżej 100 km zakupiłem spodenki BCM Nowatex i spisują się dobrze (lepiej niż Chińczyki), a ostatnio także Attiq - ale tych jeszcze nie miałem okazji sprawdzić.
GBike Opublikowano 20 Lipca 2018 Opublikowano 20 Lipca 2018 W dniu 19.07.2018 o 21:04, de Villars napisał: Niemniej daj znać jak dojdą - może ta firma jest lepsza niż inne Jest lepsza niż inne chińskie. Testowałem tyle że rachubę straciłem hehe. Przede wszystkim pampers wszyty w taki sposób że jest cały czas tam gdzie powinien. I NOGAWKA odpowiedniej długości. W dniu 19.07.2018 o 21:04, de Villars napisał: Chińczyki to raczej tak do 100 km się nadają Ja bym powiedział że do 4 godzin. Przy 3,5 pojawia się chęć przewietrzenia tyłka. Jak masz nogę to i 160 pykniesz ja niestety nie mam haha więc nie mam tego problemu. Ale generalnie polecam.
de Villars Opublikowano 21 Lipca 2018 Opublikowano 21 Lipca 2018 Dziś przetestowałem zakupione gacie Attiq: https://attiq.net/meskie-spodenki-kolarskie-race-pro-etna.html Dystans 90 km. Z początku coś mnie uwierały, jakoś się wkładka źle ułożyła, potem ja poprawiłem i było już ok. Subiektywnie jednak wydaje mi się, że spodenki BCM Nowatex są dla mnie minimalnie wygodniejsze. Generalnie więc produkt godny polecenia, ale na planowane 200 km jadę jednak w Nowatexach 13 godzin temu, GBike napisał: Jak masz nogę to i 160 pykniesz W 4h to chyba bym musiał być zawodowcem Ale nie wykluczone że się na tego X-Tigera skuszę
eathan Opublikowano 21 Lipca 2018 Opublikowano 21 Lipca 2018 Zdecydowanie mogę polecić spodenki MartomBike modele 573. Doskonała wkładka, świetna jakość wykonania i przetestowane na MTB podczas aktywności trwających nawet kilkanaście godzin. Cena regularna 200 zł. Czasem są promocje po 170 zł za parę. Jeżeli chodzi o spodnie Ali to na grupach kolarskich skupionych na Ali chwalą markę Spexcel => https://www.aliexpress.com/store/2219030?spm=a2g17.10010108.100005.1.543a3b5bKIXFnK
Fotopowielacz Opublikowano 24 Lipca 2018 Opublikowano 24 Lipca 2018 Ja polecam te: Spodenki Berkner Sten na szelkach z intersportu. Mimo obtartego tyłka ubrałem i nie wiem kiedy 50km pyknęło. Mają świetną wkładkę i nogawki bardzo dobrze trzymają się uda.
andy Opublikowano 31 Lipca 2018 Opublikowano 31 Lipca 2018 Witam wszystkich, Niestety nie mogę polecić spodenek attiq. Kupiłem takie https://attiq.net/meskie-spodenki-kolarskie-race-pro-canelli.html i niestety wkładka jest źle wszyta, jest przesunięta zbyt mocno do tyłu. Byłem przekonany że problem z wkładkami mają już za sobą...
Antyszprycha Opublikowano 31 Lipca 2018 Opublikowano 31 Lipca 2018 Przetestowałem 2 pary spodenek z Chin, 1 parę spodenek od Raso i stanąłem obecnie na dwóch parach spodenek od Castelli (wszystkie na szelkach. O spodenkach z Chin się nie wypowiem bo miałem je dosłownie jeden dzień - jedna przejażdżka i się popruły ! Raso - Generalnie jakość spodenek dobra ale mam wielkie ale do pampersa. O tyle o ile jako nowy jest świetny to po przejechaniu kilkuset km przesuwa się i "wysiada" w związku. Dałem się raz namówić przez znajomego na zakup spodenek kolarski od Castelli, namawiał mnie na model Endurace 2 ale ich cena (ponad 500 zł) była grubo przesadzona w związku z tym poszedłem w niższą klasę i zamowiłem model Evoluzione 2 w kolorze czarnym z czarnymi szelkami. Po przejechaniu ponad 1 tysiąca śmiało mogę stwierdzić, że są to spodenki spełniające w 100% swoje zadanie. Pampers jest świetny, wszyty idealnie a co najważniejsze cały czas wygodny, a spodenki leżą również świetnie. Mały minus dla tego modelu za schodzący (prawdopodobnie od prania) napis Castelli z obu stron ud (cena 369 zł). Kolejnym zakupem od Castelli padły spodenki z modelu Vellocisimo IV black/black. Minimalistyczne, klasyczne z lekko widocznym napisem Castelli i odblaskiem na tylnej części ud. Jak i w poprzednich spodenkach wiem, że to świetny wybór. Na plus zasługuje pampers z wypustkami - jak zawsze w przypadku Castelli wyśmienicie wszysty oraz dodatkowa część materiału z podwyższonym stanem jeszcze wyżej trzymająca talię, szelki w tym modelu są rozstawione dość wąsko dzięki czemy nie uciekają podczas jazdy na boki i przechodzą centralnie przez pierś. Jedyną rzeczą (ale to kwestia gustu bo mnie się podoba) jest wykończenie nogawek silikonowymi paskami ustawionymi pionowo. Po założeniu spodenek widać od góry jakby były nierówno ścięte ale nie jest to efekt który charakteryzowałby niedbałość. castelli jest po prostu bezkompromisowe :). Model Vellocisimo IV ma również dłuższą niż inne spodenki tej marki nogawkę. Tak samo wygląda sprawa z koszulkami od Castelli, w ostatnim czasie zamawiałem i odsyłałem: - 2 pary od Luxy - przy ich kroju trzeba by wyglądać jak rasowy kolarz i mieć wage 50pare kg - 1 parę od Raso - materiał koszulki którą zamówiłem (czarna) to tragedia, gruby i ciężki - 2 pary Chapeau - to pięknie wyglądające koszulki kolarskie i gdyby nie to, że mam krótką szyję a Chapeau stosuje wysoką stójkę (która mnie uwiera i przeszkadza) to na pewno znalazłaby się w mojej szafie dlatego też po raz kolejny postawię na Castelli, posiadam już od nich Superllagere w kolorze czarnym (cóż tu wystarczy określenie "druga skóra") i Entrata 3 w kolorze niebieskim z niską stójką. Jakość materiałów bez zastrzeżeń i leżą świetnie także podczas obecnych wyprzedaży będę próbował wyrwać coś w dobrych pieniądzach. Ps. Sorki za delikatny off odnośnie koszulek ale wypisałem jedną myśl
de Villars Opublikowano 31 Lipca 2018 Opublikowano 31 Lipca 2018 8 godzin temu, Antyszprycha napisał: O spodenkach z Chin się nie wypowiem bo miałem je dosłownie jeden dzień - jedna przejażdżka i się popruły ! Od jakiego sprzedającego one były? Żebyśmy wiedzieli, czego unikać
pizzaq Opublikowano 31 Lipca 2018 Opublikowano 31 Lipca 2018 Martombike 573 PRO, wygodne, wkładka tam gdzie trzeba, nic nie obciera. Pierwsze kilka jazd było mi trochę niewygodnie i zadek tęsknił za Vitesse, ale po mniej więcej 200 km wszystko się ułożyło jak trzeba i jest bardzo wygodnie. Nie zsuwają się, szelki uszyte dobrze, wzór to już kwestia gustu. Cena regularna 199 zł. uważam że podobnie jak koszulki są warte swojej ceny.
eathan Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Opublikowano 1 Sierpnia 2018 10 godzin temu, pizzaq napisał: wzór to już kwestia gustu. Cena regularna 199 zł. uważam że podobnie jak koszulki są warte swojej ceny. Nadmienię, że w MartomBike można zamówić stroje wg. własnych projektów. Cen nie znam, ale możliwość jest. Robią nawet od 1 sztuki. Co do cen regularnych są okresowe promocje. Czasem wyprzedają dany wzór i jest zauważalnie taniej. Poza spodenkami użytkuję od nich koszulkę, bluzę, cieniutką wiatrówkę oraz skarpetki. Jestem zadowolony z całości.
pizzaq Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Opublikowano 1 Sierpnia 2018 1 godzinę temu, eathan napisał: Nadmienię, że w MartomBike można zamówić stroje wg. własnych projektów. Cen nie znam, ale możliwość jest. Robią nawet od 1 sztuki. Co do cen regularnych są okresowe promocje. Czasem wyprzedają dany wzór i jest zauważalnie taniej. Poza spodenkami użytkuję od nich koszulkę, bluzę, cieniutką wiatrówkę oraz skarpetki. Jestem zadowolony z całości. To że robią własne wzory klientów od 1 sztuki już przerobiłem, jednak tak zacięty żeby mieć personalizowane spodenki to nie jestem Ostatnią koszulkę i spodenki kupowałem specjalnie "z magazyny" bo koszulki potrzebowałem na lato a nie na przyszły sezon. Niestety pomijając jakość trochę trwa wykonanie personalizowanych zamówień. Wiatrówkę też mam, ale jeszcze okazji do wypróbowania nie było. Co do wyprzedaży z wzory który na niej mieli nie było niestety mojego rozmiaru, w sumie z żadnego wyprzedawanego... dlatego kupiłem miks dwóch wzorów, ale wiem że kolejne personalizowane będę robił znowu u nich, ale już zamówię w zimie 1
Rekomendowane odpowiedzi