sajekk Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Czy ktoś z Was jeździ może w ciuchach marki Sisu? Widziałem w sklepie, sprawiają wrażenie porządnych, ale jak jest faktycznie? Np takie spodenki, nie wiem czy to wkładka żelowa czy piankowa, ktoś coś wie więcej o tej marce, produktach? http://sisusport.com/sklep/spodenki-melange-grey,72,440.html
LukaszMerida Opublikowano 10 Września 2019 Opublikowano 10 Września 2019 Byłem dzisiaj w Intersporcie przymierzyć i kupić z możliwością zwrotu spodenki Berknera, wkładka wydaje się mega, jednak kolor spodenek mi nie odpowiada - lubię czarne, ewentualnie z kolorowym ściągaczem na nogawce. Na stronie producenta także ubogo jeśli chodzi o kolorystykę krótkich spodenek z szelkami.
Gość Opublikowano 10 Września 2019 Opublikowano 10 Września 2019 Ja używam spodenek Berknera do dojazdu do pracy, czasami po pracy powrót przedłuży się do kilkudziesięciu km Wkładki Berkner rzeczywiście ma bardzo dobre.
LukaszMerida Opublikowano 10 Września 2019 Opublikowano 10 Września 2019 Godzinę temu, Marchew napisał: Ja używam spodenek Berknera do dojazdu do pracy, czasami po pracy powrót przedłuży się do kilkudziesięciu km Wkładki Berkner rzeczywiście ma bardzo dobre. Tylko kolory "rapciate", czy w Martombike 573 wkładka jest porównywalna?
Łukasz_P Opublikowano 10 Września 2019 Opublikowano 10 Września 2019 Porównywalna? Martom, to liga wyżej, jak nie kilka. Mam 2 pary i to najlepsza wkładka, jaka miała kontakt z moim tyłkiem.
Gość Opublikowano 19 Września 2020 Opublikowano 19 Września 2020 Ja odradzam bcm nowatex specjalnie wziąłem Spodenki Vezuvio R1 by wkłada mogła mi przetrwać wielenaście km a tu taki zonk.. obciera mnie czy to 10-30-50-100 km.. szlag mnie trafia a takie super miały być, takie pro..co kilka kilometrów musze sobie wkładkę ustawiać bo się przesuwa.. Nie polecam. Jak już mam coś polecić to attiq(2 lata) i rogelli(2 lata) nigdy nic się nie działo z nimi jedynie się rozciągneły po takim czasie.
Andrzej D Opublikowano 2 Października 2020 Opublikowano 2 Października 2020 W dniu 10.09.2019 o 22:28, Łukasz_P napisał: Porównywalna? Martom, to liga wyżej, jak nie kilka. Mam 2 pary i to najlepsza wkładka, jaka miała kontakt z moim tyłkiem. Kiedy ostatnio kupowałeś u nich gacie? Może Power Pace jest wyższą ligą jak Berkner,ale Martombike przestał wszywać 8+ godzinne wkładki Dr Pad a wsadza Dolomiti na 4-5 godzin,nie informując o tym przed zakupem. Do dziś w opisie modelu 573 Zina 2.0 jest informacja o wkładce Power Pace. Żeby było jeszcze bardziej cynicznie,do spodenek z wkładką Dolomiti,dodają metkę/kartonik Dr Pad. Dla nie to dyskwalifikacja firmy. Kupiłem w decathlonie spodenki Van Rysel z wkładką Elastic Interface,która bije na łeb szit z Martombike'ów. Co ciekawe,Elastic Interface z Van Rysel-i jest z tej samej ligi co Elastic Interface w najlepszych bibsach świata,w cenie prawie o połowę niższej.
Łukasz_P Opublikowano 2 Października 2020 Opublikowano 2 Października 2020 32 minuty temu, Andrzej D napisał: Kiedy ostatnio kupowałeś u nich gacie? Może Power Pace jest wyższą ligą jak Berkner,ale Martombike przestał wszywać 8+ godzinne wkładki Dr Pad a wsadza Dolomiti na 4-5 godzin,nie informując o tym przed zakupem. Do dziś w opisie modelu 573 Zina 2.0 jest informacja o wkładce Power Pace. Żeby było jeszcze bardziej cynicznie,do spodenek z wkładką Dolomiti,dodają metkę/kartonik Dr Pad. Dla nie to dyskwalifikacja firmy. Kupiłem w decathlonie spodenki Van Rysel z wkładką Elastic Interface,która bije na łeb szit z Martombike'ów. Co ciekawe,Elastic Interface z Van Rysel-i jest z tej samej ligi co Elastic Interface w najlepszych bibsach świata,w cenie prawie o połowę niższej. Tak, wiem że już nie dają Dr. Pad. Elastic Interface mam w Eroe i mój tyłek kompletnie się z nią nie dogaduje. Ból mam spory i to lepiej wyglądają nawet Ekoi z wkładką żelową.
Andrzej D Opublikowano 3 Października 2020 Opublikowano 3 Października 2020 W dniu 2.10.2020 o 22:32, Łukasz_P napisał: Tak, wiem że już nie dają Dr. Pad. Twoje mają Power Pace czy Dolomiti?
Łukasz_P Opublikowano 4 Października 2020 Opublikowano 4 Października 2020 Z Martom Power Pace, ale obie pary kupowałem w zeszłym roku. 1
Andrzej D Opublikowano 13 Października 2020 Opublikowano 13 Października 2020 Po ponad miesiącu od zakupu spodenek Martombike Zina 2.0 i kilku moich moich negatywnych opiniach tu i ówdzie,odezwali się do mnie i stwierdzili,że jednak gdzieś tam znaleźli wkładki PowerPace(Dr Pad) i jeśli im odeślę,wszyją mi tę którą powinienem mieć. Jutro przesyłka będzie w paczkomacie. W międzyczasie kupiłem i przetestowałem Racer Van Risel z Deca,wyposażonych we wkładkę Elastic Interface ENDURANCE 2.5 HD MEN. Jazdy 90-120 kilometrów,nie powodują żadnych dolegliwości,tak więc jestem bardzo zadowolony. Jak dla mnie istotna zaleta funkcjonalności,to nisko schodzący "dekolt" ;-) Postój na "siku" nie zmusza do rozbierania się.
Andrzej D Opublikowano 14 Października 2020 Opublikowano 14 Października 2020 W dniu 4.10.2020 o 02:04, Łukasz_P napisał: Z Martom Power Pace, ale obie pary kupowałem w zeszłym roku. Przyszły spodenki z czerwoną wkładką ale... Czy wszyli mi ją poprawnie czy odwrotnie? Mam na myśli fakt,że od strony tyłka wkładkę mam gładką powierzchnią a wypukłości są od strony spodenek.
Łukasz_P Opublikowano 14 Października 2020 Opublikowano 14 Października 2020 W którymś miejscu nie ma szycia, że wiesz, że perforacja jest od drugiej strony?
Andrzej D Opublikowano 14 Października 2020 Opublikowano 14 Października 2020 (edytowane) Czuję pod palcami że "poduszki" są od strony spodenek. Na zdjęciu pierwszym jest PowerPace a na drugim i trzecim,coś,co mi wszyto. Edytowane 14 Października 2020 przez Andrzej D
Łukasz_P Opublikowano 14 Października 2020 Opublikowano 14 Października 2020 Ślij maila do nich ze zdjęciem.
Chrismel Opublikowano 14 Października 2020 Opublikowano 14 Października 2020 Pierwsze spodenki które widzę z tak wszytą wkładką. Zawsze wypukłości są odwrotnie. Powstrzymam się od komentarza.
CoolBreeze Opublikowano 14 Października 2020 Opublikowano 14 Października 2020 @Andrzej D, tak śledzę twoją historię ze spodenkami od Martombike i coraz większe nachodzą mnie wątpliwości czy aby na pewno chcę upatrzone i zaklepane w skarbonce bibsy 573 PRO 🤔 Powyższe zdjęcia wcale nie pomagają. Chyba trzeba będzie dorzucić coś śwince i czekać na Black Friday w Eroe.
Andrzej D Opublikowano 14 Października 2020 Opublikowano 14 Października 2020 Zakląłbym bym siarczyście,ale ktoś mnie zaraz zbanuje. Wysłałem do ich maila,by mnie przekonali że wkładka PowerPace i ten pokrowiec na rakietę do ping ponga to te same wkładki. Oddzwoniła do mnie pani Sandra i okazało się że tym razem wszyli mi wkładkę której nie wszywają od TRZECH LAT! Gdy im odsyłałem tydzień temu,napisałem dużymi literami na kartce załączonej do gaci,prośbę o wszycie PowerPace. Nie pomogło. Jutro kurier ma odebrać po raz drugi spodenki do zmiany wkładki. Wqrw mam taki ze zona ze mną boi się rozmawiać. 36 minut temu, CoolBreeze napisał: @Andrzej D, tak śledzę twoją historię ze spodenkami od Martombike i coraz większe nachodzą mnie wątpliwości czy aby na pewno chcę upatrzone i zaklepane w skarbonce bibsy 573 PRO 🤔 Powyższe zdjęcia wcale nie pomagają. Chyba trzeba będzie dorzucić coś śwince i czekać na Black Friday w Eroe. Powiem ci szczerze,że eroe wszywa do bibsów wkładki Elastic Interface. Van Risel z Deca ma też EI. W sobotę przejechałem się na 100 km i wkładka w spodenkach z Deca jest super. Niczym się przed wyjazdem nie smarowałem a po powrocie obmacałem się dokładnie i nie poczułem nigdzie żadnych nawet najmniejszych otarć. W ogóle podczas jazdy wkładka o sobie nie przypominała. Jedno jest pewne,Martombike nie wszywa już wkładki Dr Pad DOC 125(PowerPace) tylko 4-5 godzinną wkładkę od Dolomiti Pads. Opis oczywiście dalej mówi o PowerPace.
Michalbow Opublikowano 14 Października 2020 Opublikowano 14 Października 2020 Czy możesz dać libka do tych spodenek Van Risel z deca?
Chrismel Opublikowano 14 Października 2020 Opublikowano 14 Października 2020 Czyli nie dość że wszyli odwrotnie to jeszcze nie tą co potrzeba. Powinien być na forum temat: CZARNA LISTA.
Andrzej D Opublikowano 14 Października 2020 Opublikowano 14 Października 2020 32 minuty temu, Michalbow napisał: Czy możesz dać libka do tych spodenek Van Risel z deca? Proszę bardzo: https://www.decathlon.pl/spodenki-racer-id_8529447.html 24 minuty temu, Chrismel napisał: Czyli nie dość że wszyli odwrotnie to jeszcze nie tą co potrzeba. Powinien być na forum temat: CZARNA LISTA. Wszyli dobrze ale znów inną wkładkę,której nie wszywają od TRZECH LAT! Wkładka na całej powierzchni tej samej grubości,lekko cieniowana na obrzeżach. Zaproponowali abym potestował. Odpowiedziałem,ze królika doświadczalnego niech szukają wśród znajomych a ja chcę spodenki z taką wkładką jaka jest w opisie. Boję się tylko że kolejne siekanie tkaniny igłą,w końcu spowoduje puszczania "oczek".
CoolBreeze Opublikowano 17 Października 2020 Opublikowano 17 Października 2020 W dniu 14.10.2020 o 17:00, Andrzej D napisał: Powiem ci szczerze,że eroe wszywa do bibsów wkładki Elastic Interface. Van Risel z Deca ma też EI. W sobotę przejechałem się na 100 km i wkładka w spodenkach z Deca jest super. Niczym się przed wyjazdem nie smarowałem a po powrocie obmacałem się dokładnie i nie poczułem nigdzie żadnych nawet najmniejszych otarć. W ogóle podczas jazdy wkładka o sobie nie przypominała. Dzięki za szybką reckę. A tak przy okazji, w którymś z komentarzy przewinęło się, że te spodenki mają dłuższe nogawki niż standardowo. Możesz potwierdzić / porównać?
Andrzej D Opublikowano 17 Października 2020 Opublikowano 17 Października 2020 Wydaje mi się że są w normie. Nie mam bezpośredniego porównania z Martombike-ami po pojechały na kolejną wymianę wkładki.
Rekomendowane odpowiedzi