Skocz do zawartości

Unibike | Evolution | 2013 | bez rewelacji

NaJednejNodze

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, to mój pierwszy post na forum więc w tej zakładce.

Jeżdżę na Unibike Evoluton rocznki 2013

http://www.unibike.pl/unibike2013/evolution.html

zrobiłem na nim juz 6500km od roku 2013 i chciałbym wymienić napęd, koniecznie trójtarcza na korbie ( będą to moje pierwsze modyfikacje roweru ), zastanawiałem się nad tym aby pójść w grupę shimano SLX, co o tym myślicie, czy może jednak Deore? kolejnie myślałem nad wymianą amortyzatora przód ( może jakis carbon ) Co możecie podpowiedzieć ? 

Pozdrawiam 

Bez tytułu.jpg

Edytowane przez NaJednejNodze

Napęd jest bardzo zmęczony już? Do tego roweru założyłbym raczej to co było nie wydaje mi się by warto było wkładać tam coś droższego. Bardziej bym wymienił amorek na sztywniaka lub coś powietrznego. 

a z tych dwóch to już raczej deore. 

4 minuty temu, Marek Horoś napisał:

Napęd jest bardzo zmęczony już? Do tego roweru założyłbym raczej to co było nie wydaje mi się by warto było wkładać tam coś droższego. Bardziej bym wymienił amorek na sztywniaka lub coś powietrznego. 

a z tych dwóch to już raczej deore. 

Powiem tak, od początku miałem 2 łańcuchy, ktore zmieniałem co 500km, na tych dwóch nie przeskakuje, jednak przy fabrycznie nowym przeskakuje na 3ch najmniejszy zebatkach na kasecie. Czy więc zmęczony...nie wiem :) Deore? ze względu na cenę czy głupote wsadzania większych pieniędzy w tą ramę ? 

Nowy łańuch na pewno będzie skakał przy tylu kilometrach. Raczej głupie wsadzanie większej kasy w średnią ramę.

Najlepiej może dać takie podzespoły by nie trzeba było wymieniać klamek przy kierownicy, amor i może koła.