tomon Opublikowano 6 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 Witam. Jak myślicie ile powinna kosztować kierownica szosowa (Baranek) z karbonu? Rozbieżność cen na allegro jest ogromna, nie chce kupić czegoś co za 100km polami mi się w rękach. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Marek Horoś Opublikowano 6 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 Nie kupuj kierownic z allegro. To są kierownice sprowadzone z Chin. Zapewne najtańsze. Jeśli chcesz mieć kierownice z Chin należy wiedzieć od kogo kupować ---> bezpośrednio od Pana skośnookiego i to takiego, który ma dobrej jakości kiery z fabryk. Jeśli nie wiesz, to kup coś w sklepie rowerowym markowego. Nie są to tanie kierownice. Na tym się nie oszczędza wiec jak Cie nie stać na markowy karbon kup lżejszą aluminiową dobrej znanej marki. 1 1 Odnośnik do komentarza
tomon Opublikowano 6 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 3 godziny temu, Marek Horoś napisał: Na tym się nie oszczędza wiec jak Cie nie stać na markowy karbon kup lżejszą aluminiową dobrej znanej marki. A ile powinna ważyć lekka aluminiowa kierownica? Obecnie mam canyona endurace 6.0 Al i tam są montowane ich podzespoły i nie mogę znaleźć ile waży tamta a jeszcze roweru nie rozbierałem nie było potrzeby Odnośnik do komentarza
Marek Horoś Opublikowano 6 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 Ciężko powiedzieć ile ma ważyć zależy od tego jaki rozstaw ma mieć. Są takie co 300g ważą w jednej konfiguracji i 320g w innej. Bardziej bym postawił na lżejsze koła jeśli ich nie wymieniałeś. 1 Odnośnik do komentarza
tomon Opublikowano 6 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 Moje koła wg producenta ważą 1870g co prawda myślałem żeby je zmienić ale nie znalazłem nic ci by znacząco obniżylo wagę a nie kosztowały 2k. Jedyne co mi w nich przeszkadza to fakt że są na łożyskach kulkowuch (shimano rs010) nie mam porównania do łożysk maszynowych ale wydaje mi się że ładnie się toczą. A co Ty byś polecał, na jakie koła wymienić bo coś mi się wydaje że masz trochę więcej pojęcia. Odnośnik do komentarza
Marek Horoś Opublikowano 6 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 Jaki masz budżet można pomyśleć co można wymienić 1 Odnośnik do komentarza
tomon Opublikowano 7 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2018 Jeżeli chodzi o koła to myślałem 1000 może 1200 ale i tak to dopiero na przyszły sezon inwestycja Odnośnik do komentarza
Marek Horoś Opublikowano 7 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2018 Jak na przyszły to postaraj się dozbierać więcej. Koła możesz potem przekładać do kolejnych maszyn wiec dobrze zainwestować w coś konkretnego. A stare zostawisz jak będziesz się obecnego sprzętu pozbywał Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi