Gość Opublikowano 30 Lipca 2018 Opublikowano 30 Lipca 2018 W dniu 13.07.2018 o 13:32, zibi_j1 napisał: szkoda ze nie ma modelu pasującego do Deorek bo bym przetestował Co ty pitolisz... Przecież wpakowałem :D Pasują te same co do BR-M355
Gość Opublikowano 30 Lipca 2018 Opublikowano 30 Lipca 2018 10 minut temu, SpiderMAN napisał: Co ty pitolisz... Przecież wpakowałem Pasują te same co do BR-M355 do deorki jest inny klocek. szerszy a niższy (taki jak do slx)
Gość Opublikowano 30 Lipca 2018 Opublikowano 30 Lipca 2018 Teraz, zibi_j1 napisał: do deorki jest inny klocek. szerszy a niższy (taki jak do slx) Wlazły i działają bardzo dobrze, przecież rozmawialiśmy o tym... Działa jak ta lala. EOT!
Michal2008 Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Podłącze się pod temat. Obecnie posiadam jakieś podstawowe tarcze jak dobrze pamiętam SM-RT10-S 160/180. Czy mogę do nich zapodać hamulce M6000 i używać z klockami organicznymi? A dopiero w przyszłości wymienić tarcze na coś lepszego...?
Gość Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Z organicznymi klockami tarcze spokojnie powinny dać rade.
Gość Opublikowano 12 Października 2018 Opublikowano 12 Października 2018 Musze zakupić tarczę hamulcowa do rowerku żony. Przy tej okazji wpadł mi do głowy szatański plan: Oddał bym jej swoją tylną tarczę a sam na tył wsadził rt-66. Czy odczuję jakąkolwiek różnice w działaniu, poza satysfakcją? Obecnie mam tarczę Hayes. Pytanie nr2: po czym poznam, że tarcza jest zużyta ?
tol2di Opublikowano 12 Października 2018 Opublikowano 12 Października 2018 (edytowane) Po rancie na tarczy i zmianie grubości (będzie cieńsza w miejscu gdzie pracowały klocki) ta sama zasada co w samochodzie Edytowane 12 Października 2018 przez tol2di
Kruk Opublikowano 12 Października 2018 Opublikowano 12 Października 2018 Jeśli tarcza jest mocno zjechana wystarczy przejechać paznokciem i poczujesz różnice pomiędzy miejscem gdzie trą klocki a resztą tarczy. Tarcze te to takie nooo średniaki nie mam pojęcia czy zrobią różnice lepsze tarcze bo najważniejszy w hamowaniu jest hamulec i jego praca, modulacja czy siła zaciskania.
Gość Opublikowano 12 Października 2018 Opublikowano 12 Października 2018 A najprościej zmierzyć grubość tarczy suwmiarką. Jeśli uzyskana wartość jest mniejsza od podanej na tarczy (np. tarcze Shimano) wowczas tarcza kwalifikuje się do wymiany. Rożnica będzie odczowalna o ile przy okazji wymienisz klocki np. z żywic na półmetaliki. Wówczas rt66 faktycznie robi robote.
M.C Opublikowano 12 Października 2018 Opublikowano 12 Października 2018 2 godziny temu, zibi_j1 napisał: Musze zakupić tarczę hamulcowa do rowerku żony. Przy tej okazji wpadł mi do głowy szatański plan: Oddał bym jej swoją tylną tarczę a sam na tył wsadził rt-66. Czy odczuję jakąkolwiek różnice w działaniu, poza satysfakcją? Obecnie mam tarczę Hayes. Pytanie nr2: po czym poznam, że tarcza jest zużyta ? Ja mam RT66 i bardzo fajne tarcze
Rekomendowane odpowiedzi