rafal1985 Opublikowano 5 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Witam, W moim Giant 29ER LTD 2016 "skończyły" się tylne konusy (mają mega wżery). Teraz moje pytania (przepraszam za wypunktowaną formę) do Was drodzy Forumowicze: -lepiej wymienić całe koło czy samą piastę? Wg specyfikacji obręcze to: GIANT CR70 29", aluminiowe, dwuścienne -jak całe koło to na jakie? -jak piastę to jaką polecacie? -łożyska maszynowe czy kulkowe? Koło/piasta nie musi być nowa. Może ktoś ma na sprzedaż coś ciekawego w rozsądnej cenie. Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam Rafał Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 5 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Koło lepiej. Obręcze nie są za specjalnie lekkie i sztywne. Odnośnik do komentarza
rafal1985 Opublikowano 5 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Dzięki za odpowiedź. A co polecasz ? Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 5 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Co do piast, to mogę ręczyć za piasty Novatec na 4 łożyskach maszynowych, jeździłem na takowej 10lat, bez zaglądania do środka... Natomiast z obręczy do 19era ja bardzo zadowolony byłem z Mavic XM319. Odnośnik do komentarza
Kruk Opublikowano 5 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Ja jeżdżę na Novatec'ach d771 i jest super, oczywiście jak masz więcej forsy to bierz DT Swiss 350 z systemem ratched najlepiej 36 lub 54. Obręcze to coś z DT lub Mavica Odnośnik do komentarza
rafal1985 Opublikowano 5 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 (edytowane) Znalazłem ofertę DT SWISS: https://www.olx.pl/oferta/dt-swiss-444d-slx-29-12mm-CID767-IDpaeDW.html Teraz przy rozpoczęciu pedałowania mam stuk, który mnie denerwuje i z nowym kołem chciałbym go zminimalizować. Czy powyższy zestaw jest warty uwagi ? Edytowane 5 Lipca 2018 przez rafal1985 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi