Kruk Opublikowano 17 Września 2019 Opublikowano 17 Września 2019 Płaska 13 jak stół karta kredytowa ;D
panMarcin Opublikowano 21 Września 2019 Opublikowano 21 Września 2019 W dniu 17.09.2019 o 16:23, jeleń napisał: Kolejnym kluczem jest coś co robiłem już trzeci raz. Zawsze się gubi podczas przeprowadzki, albo się pożycza i się nie oddaje. Także Klucz do konusów. Magiczna 13'tka Zrobię w nim otwór i zamontuję na łańcuch. Przysięgam! Dobra robota
Kruk Opublikowano 6 Grudnia 2019 Opublikowano 6 Grudnia 2019 Ja po wielu nudnych dniach w końcu skończyłem praskę i wypraskę do łożysk do Tokena Ninja: A tutaj wypraska, mimo że nie wygląda działa bardzo dobrze, niebieska rączka jest( po włożeniu gwintu i zablokowaniu na łożysku ) zablokowana przez czarny "motylek", czarna nasadka z wypustkami wchodzi w wyżłobienia w obudowie suportu. wtedy cała czarna rączka dociska do tej czarnej nasadki. po przytrzymaniu niebieskiej rączki i kręceniu czarną łożysko jest równiutko wyprasowywane: 4
CoolBreeze Opublikowano 6 Grudnia 2019 Opublikowano 6 Grudnia 2019 Jutro ktoś będzie się chciał ogolić, a tu... ZonkPomysłowy Dobromir z ciebie Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
Kruk Opublikowano 6 Grudnia 2019 Opublikowano 6 Grudnia 2019 40 minut temu, CoolBreeze napisał: Jutro ktoś będzie się chciał ogolić, a tu... Zonk Pomysłowy Dobromir z ciebie Brawo za spostrzegawczość. Rączka do praski jest ze starej maszynki do golenia która leżała na strychu jako przydaś Noo dzięki, lubię kombinować takie cuda a kolejne w głowie
Gość Opublikowano 7 Grudnia 2019 Opublikowano 7 Grudnia 2019 12 godzin temu, Kruk napisał: Rączka do praski jest ze starej maszynki do golenia która leżała na strychu jako przydaś Wizamet P1 Junior
Accent_Szaj Opublikowano 7 Grudnia 2019 Opublikowano 7 Grudnia 2019 12 godzin temu, piter614 napisał: Kup sobie drukarkę 3D Hehe,aż strach pomyśleć co by @Kruk za narzędzie zrobił
Kruk Opublikowano 7 Grudnia 2019 Opublikowano 7 Grudnia 2019 Jak ja sobie kiedyś tokarkę, spawarkę, frezarkę, itd. kupię...
Gość Opublikowano 8 Grudnia 2019 Opublikowano 8 Grudnia 2019 No to nie będę gorszyPokaże swoje nowe nabytkiZrobiłem zestaw do łożysk ramy roweru, inspiracją był zestaw narzędzi firmy UniorMają oni w zestawach właśnie podobne narzędzia do łożysk, wszystkich które występują w zawieszeniuWięc Tak zestaw do wyciskania łożyska z ramy zrobiony z aluminium Zestaw do wyciskania łożysk w ramę tak był było lekko i pasownie z podkladkami by nie powstały zadrapania na ramięTak wygląda w skrzynce jest tam też Praska do tuleji dampera oraz Praska do presfitZrobiłem też pokrętło by łatwo było tym wszystkim operować, dorobię jeszcze kilka elementów ale na razie nie mam kiedyObecnie też składam sobie domowy kompresor by był cichProjekt wygląda tak na chwilę obecnąTrzeba kupić złączki, presostat, zawór zwrotny tutaj koszt nie przekroczy 150 zl tak mi się wydaje
Kruk Opublikowano 8 Grudnia 2019 Opublikowano 8 Grudnia 2019 Noo ja widziałem te zestaw i jest mega zwłaszcza że majątku nie kosztował
ACTIVIA Opublikowano 9 Grudnia 2019 Opublikowano 9 Grudnia 2019 (edytowane) W dniu 8.12.2019 o 08:29, piter614 napisał: No to nie będę gorszy Pokaże swoje nowe nabytki Zrobiłem zestaw do łożysk ramy roweru, inspiracją był zestaw narzędzi firmy Unior Mają oni w zestawach właśnie podobne narzędzia do łożysk, wszystkich które występują w zawieszeniu Więc Tak zestaw do wyciskania łożyska z ramy zrobiony z aluminium Zestaw do wyciskania łożysk w ramę tak był było lekko i pasownie z podkladkami by nie powstały zadrapania na ramię Tak wygląda w skrzynce jest tam też Praska do tuleji dampera oraz Praska do presfit Zrobiłem też pokrętło by łatwo było tym wszystkim operować, dorobię jeszcze kilka elementów ale na razie nie mam kiedy Obecnie też składam sobie domowy kompresor by był cich Projekt wygląda tak na chwilę obecną Trzeba kupić złączki, presostat, zawór zwrotny tutaj koszt nie przekroczy 150 zl tak mi się wydaje No i takich ludzi to podziwiam co zamiast kupować oryginalne narzędzia to lubią robić własnej produkcji Także samemu też często sobie projektuje. Poniżej mojej produkcji szczęki miękkie do amorków Nabijaki uszczelek Narzędzie do wciskania ślizgów plastikowych Stojak rowerowy Myjka Edytowane 9 Grudnia 2019 przez ACTIVIA
Gość Opublikowano 9 Grudnia 2019 Opublikowano 9 Grudnia 2019 Widziałem twoja produkcję na rowerowym forum orgJestem pod tym samym nikiemAle masz tam ładnie poukładane w warsztacie takie porządek uwielbiam, wtedy wiadomo co gdzie jest bez zbędnego szukania Muszę jeszcze zobaczyć w sumie narysować i dać do zrobienia uchwyt do szaftu do reverb,Monarch ile by to ogólnie kosztowało bo wiem że ty kie robisz na sprzedaż takich chywtaków
ACTIVIA Opublikowano 10 Grudnia 2019 Opublikowano 10 Grudnia 2019 Zmieniam warsztat bo tam ten był za mały. Jeszcze sporo roboty mi zostało żeby być przygotowany na przyszły sezon 4
Kajgana Opublikowano 11 Grudnia 2019 Opublikowano 11 Grudnia 2019 @ACTIVIA pochwal się, gdzie ten warsztat można odwiedzić, bo nie jeden tu na forum szuka choć w połowie takiego jak Twoj! 1
eathan Opublikowano 11 Grudnia 2019 Opublikowano 11 Grudnia 2019 Activia=Suntour to chyba Gliwice jak mnie pamięć nie myli.
Andrew1985 Opublikowano 11 Grudnia 2019 Opublikowano 11 Grudnia 2019 Łooo matko 😱 ale pięknie , mógłbym tam zamieszkać 👍
ACTIVIA Opublikowano 11 Grudnia 2019 Opublikowano 11 Grudnia 2019 (edytowane) A to jest miejsce majsterkowania. Muszę tam jeszcze sporo rzeczy zmontować przez to na razie mam tam burdel Edytowane 11 Grudnia 2019 przez ACTIVIA
ACTIVIA Opublikowano 11 Grudnia 2019 Opublikowano 11 Grudnia 2019 Dużo pomysłów zagospodarowania warsztatu zawdzięczam forumowiczom 1
Rekomendowane odpowiedzi