wiecznieczwarty Opublikowano 5 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Cześć, pytanie może głupie a może nie, ale mam teraz w swojej szosie kasetę 11-28, która niestety przy moich górskich terenach wokół mnie dojeżdża na pojazdach i jest lipa. Chcę ją wymienić a 11-32 lub 34, mam napęd Shimano Claris r2000, to ten nowy. Czy po takiej wymianie konieczna będzie regulacja napędu? Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 5 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Witam. Będziesz musiał trochę doregulować przerzutkę na większych tarczach kasety śrubką B. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 5 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 No i musisz sprawdzić, czy łańcuch nie będzie za krótki przy tej nowej kasecie. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 5 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 (edytowane) I czy w ogóle zmieniarka obsłuży Ci większą kasetę. http://productinfo.shimano.com/#/spec/2.8/ROAD/Rear Derailleur Na pantografie zmieniarki od strony koła powinno być oznaczenie modelu i typu wózka. Wózek GS odsłuży do 34t a SS do 32t. Całkowita pojemność napędu dla GS to 43t a dla SS 37t. Jaką masz korbę? Edytowane 5 Lipca 2018 przez Gość Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi