Skocz do zawartości

GT Agrressor 3.0 (2002)

kamilgd

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie Koleżanki i Koledzy!!!

Na wstępie chciałbym się przedstawić , nazywam się Kamil,mam 41lat i mieszkam w Gdańsku. Chciałbym pokazać swój rowerek który kupiłem jako zdekompletowany w 2008r. Długo stał zapomniany ale jakieś 4 lata temu postanowiłem go wskrzesić . W sumie pozostawiłem tylko ramę , a resztę częsci nabyłem jako używane na znanym portalu aukcyjnym.Nowe są tylko siodło,kierownica ,łańcuch oraz opony,chwyty i rzecz jasna pancerze z linkami :). Rowerek poskładałem na następujących komponentach.

Rama GT Aggressor 3.0 rozmiar L, wujek Google mówi że z 2002r

Piasty FH-M750 oraz HB-M760

Kaseta CS-M760

Korba FC-M540

Przerzutka tył RD-M750 przednia FD-C050

Łańcuch Taya NOVE 91

Klamkomanetki ST-M570

Hamulce to BR-M570

Pedały PD-M530

Siodło WTB Volt

Opony Vittoria SAGUARO

Stery WTB wyjęte z innego GT

Mostek GT a kierownica metalowa została zastąpiona aluminiową .

Amortyzator to mix RS PILOT i SID

Obręcze Saiko ,koła sam zaplatałem.

Waga 13,15 KG

Niektóre części musiałem reanimować jak np. przerzutkę z urwaną połową wózka , dopasowałem od innego modelu.Kasetę prawie całą szlifowałem by mogła przyjąć nowy łańcuch,tak samo jak środkowy blat korby. Amortyzator RS Pilot kupiłem z nie działającym tłumikiem , brakiem blokady itd . Ogólnie do serwisu, jednak trafiła się okazja i kupiłem tanio górne lagi od zatartego SID-a . Z racji tego że Pilot miał sprężynę i dodatkowo asystę powietrzną , więc był wyposażony w korek z zaworkiem. To ułatwiło sprawę i wstawiłem mu sprężynę powietrzną dual air. Musiałem zmienić wielkość oringów i przy okazji cały amortyzator przeszedł serwis i wymianę płynów ustrojowych. Chodzi to całkiem przyzwoicie, ładnie wybiera małe nierówności . Posiada tłumienie odbicia , kompresji razem z blokadą na kierownicy i  floodgate. Skok to prawie 90 mm . Rowerek spisuje się całkiem dobrze, używam go zazwyczaj do jazdy po lasach. Jedynie amortyzator wydaje się odrobinę za wiotki , mam porównanie ponieważ posiadam również rowerek z RS Recon Silver solo air. Ten drugi jest z całą pewnością sztywniejszy ( 32mm vs 28mm w pilocie) ale kultura pracy jest po stronie mojego składaka. Muszę dodać że napęd 3x9 rowerek otrzymał dopiero niedawno, miałem obawy o szlifowane koronki ale nie odbiega specjalnie od nowego napędu w drugim rowerze. Jak widzicie rowerek stary , komponenty retro ale daję radę :) . Ja też nie najmłodszy jestem więc pasujemy do siebie jak ulał .Jazda na nim sprawia mi ogromną przyjemność i satysfakcję bo sam go złożyłem .W przyszłości chcę go doposażyć w sztycę regulowaną .To z grubsza tyle potem pokaże drugi rowerek który złożyłem na bazie Mongoose tyax comp. Pozdrawiam :)

https://images82.fotosik.pl/1111/f42e5a0908193ba9.jpg

https://images83.fotosik.pl/1109/9461e61ec7decdbf.jpg

• Lubię to! 1