Skocz do zawartości

v-brake do roweru 24" dla dziecka

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie v-brake do 80-100zł za komplet przód tył możecie polecić mi do roweru dla 10 latka.

Ma to działać i zapewniać odpowiednią modulację i siłę hamowania.

Myślałem o Tektro BR-839 lub Shimano BR-T4000, chyba, że coś w podobnej kwocie jeszcze jest  co spełni moje i juniora oczekiwania.

Klamki mamy dość znośne, fajne aluminiowe, działają ok, ale hamulce z blachy prasowanej są tragiczne.

Szukam czegoś na przód i tył w podanej kwocie za komplet, może być bez fajek, to grosze są.

Np Tektro M530. Warto i tak pomyśleć o klockach - ja dokupiłem Authora ABS CCC. I całość zamyka się w okolicach 100zł.

Ps. Dodam, że wybrałem m in te hample bo mają dłuższe ramiona. Czyli siła potrzebna do zadziałania jest mniejsza. Oprócz tego dłuższe ramiona są o tyle wygodne, że zakładając błotnik linka z gumką nie haczy o niego.

Edytowane przez ahaja

Się nie znam to się wypowiem. Mam w rowerze chyba najtańsze dźwignie jakie da się kupić, a do tego przyzwoite klocki i jakieś tam klamki. Taki pomysł. U mnie to się sprawdza do tego stopnia że właśnie wymieniam na... to samo + przyzwoite kable.  Nikogo nie namawiam, z lansem słabo, ale działa. Dodam że w moim przypadku masa zestawu /rowerzysta, rower, sakwy/ nie zchodzi poniżej 125 kg.

15 godzin temu, SpiderMAN napisał:

Budżet 100zł za oba jest nie przekraczalny. Sorry...

Dolicz wysyłkę to się 140zł zrobi...

Cena jest za komplet. Jeszcze na zapasowe okładziny zostanie.

Edytowane przez Nurek_

@Sziva właśnie sprawdziłem i ma je małżonka w swojej hybrydzie crossa/trekkinga/mieszczucha.

Takie same zapodamy młodemu.

OT

Rozpoczęliśmy właśnie z synem lekką modernizację jego Rockridera 500...

Wpadła kiera 660mm z poprzedniego roweru córki i mostek Zoom 3D 45mm, wszystko oversize 31,8mm.

Wywalony został ciężki i za długi mostek oryginalny i jeszcze cięższa i za wąska kiera stalowa... (oba szpeja na wadze 770g), nowy mostek z kierą 360g.

Młody siedzi bardziej prosto, z szerzej rozłożonymi rękami, ma zdecydowanie dużo pewniejszą pozycję, zbliżoną do tej z Krossa Dust Replica Pro.

Oprócz hampli planuję mu zmodyfikować napęd, ale tutaj to szczerze jeszcze nie mam pomysłu.

Zastanawiam się czy wrzucić wątek, bo wiesz jaki mamy wysyp ostatnio komunijnych kamikaze.

Mój młody technicznie bardzo dobrze zaczyna ogarniać, będziemy się uczyć: jazdy bez trzymania kiery, wheelie (obaj), manuala (obaj), myślę, że te podstawowe umiejętności na początek nam wystarczą, kolejny rower dla młodego to za parę latek będzie enduro ;)

Jaram się jak ognisko :D

3 godziny temu, SpiderMAN napisał:

@Nurek_ 100zł komplet plus wysyłka, Twoja propozycja przekracza budżet juniora, a on sam to finansuje i droższych nie chce ;)

Nie wiem jak to liczysz, 59 zł hamulce i 8.60 paczkomat. Ale ok, widzę że temat ogarnięty więc nie ma co drążyć.

1 minutę temu, Nurek_ napisał:

Nie wiem jak to liczysz, 59 zł hamulce i 8.60 paczkomat. Ale ok, widzę że temat ogarnięty więc nie ma co drążyć.

Kurde... Zmyliła mnie fota w aukcji...

Masz rację ;) w opisie dopiero jak byk, że to komplet na dwa koła...

Dzięki jeszcze raz, potestujemy Avidy.

Biorę :D

2 minuty temu, SpiderMAN napisał:

Kurde... Zmyliła mnie fota w aukcji...

Masz rację w opisie dopiero jak byk, że to komplet na dwa koła...

Dzięki jeszcze raz, potestujemy Avidy. 

Biorę

na końcu aukcji masz wyraźnie:

!!! UWAGA !!!
CENA HAMULCÓW OBEJMUJE CAŁY KOMPLET (na dwa koła)