kamil.xy Opublikowano 4 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 Witam wszystkich 😊 Miał bym do was pytanie .. podczas zmiany przełożeń w tylnej przerzutce, dokładnie jak napinam linkę gdy chce wrzucić wyżej słychać skrzypanie. Wydaje mi się, że problem pojawił się po ostatnim myciu (było dosyć dokładne bo przywiozłem dużo błota ze sobą ). Ciężko mi zlokalizować dokładnie miejsce problemu ale manetka to raczej nie jest. Wydaje mi się że ślizgacz linek albo pancerze.. Mieliście kiedyś podobny problem ?? Jak tak to jak go rozwiązać ?? Dodam tylko że linki mam poprowadzone na zewnątrz a rower już był myty nie raz (może nie tak dokładnie), i nigdy wcześniej takiego problemu nie było .. Bardzo dziękuję za podpowiedzi i sugestie .. pozdrawiam wszystkich i miłego dnia życzę 😊 Odnośnik do komentarza
Puncu Opublikowano 4 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 A przerzutka Shimano Shadow Plus? Spotykam się z opinią że sprzęgło skrzypi. Odnośnik do komentarza
kamil.xy Opublikowano 4 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 No właśnie nie deore ale bez sprzęgła.. dopiero się przymierzam do zmiany na z sh+ ... Odnośnik do komentarza
Kindza Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2023 (edytowane) Zlokalizowałeś problem? Znalazłeś rozwiązanie? Bo ja mam chyba podobny problem skrzypi piszczy podczas zmiany biegu tylko nie jestem pewna czy skrzypi w manetce czy raczej w przerzutce czy w obu miejscach jednocześnie. Tyle, że ja roweru nie myłam, wcześniej piszczało jakby z korby ale hak przerzutki był poluzowany-dokręciłam i teraz zaczęło piszczeć gdzie indziej, rower niby jest nowy i nie powinien piszczeć.. a jednak ciągle wydaje jakieś dziwne odgłosy. Przerzutka GRX400 Edytowane 10 Kwietnia 2023 przez Kindza Odnośnik do komentarza
TrocheBiegam Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2023 (edytowane) 8 godzin temu, Kindza napisał: Zlokalizowałeś problem? Próbowałeś użyć na przerzutce preparatu do smarowania typu CX80? Jeżeli skrzypienie dochodzi z przerzutki użyj czegoś do smarowania na zawiasach, a problem najprawdopodobniej zniknie. Edytowane 11 Kwietnia 2023 przez TrocheBiegam Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi