Skocz do zawartości

Licznik KROSS KRC 433W i inne z pulsometrem

NastyMosquito

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Poszukuję dobrego licznika z pulsometrem, w miarę nie w wygórowanej cenie typu 500- 600 zł.

Czy ktoś miał przyjemność użytkować licznik KROSS KRC 433W ....?

Przeczytałem na forum, że liczniki Kross są "słabe".

Kilka lat temu miałem Sigmę, po pierwszym deszczu ją zalało i poszła na śmietnik....Okazała się "słaba" właśnie....

Mam na oku również licznik Ciclosport CM 4.21 HR ale na Amazon znalazłem dwie bardzo niefajne opinie dotyczące wariowania licznika.

Ostatni typ to Cube Race Train 34 z możliwością dokupienia paska pulsometru...Ale to już podchodzi pod 400 zł...

Z oczywistego powodu wybór pada na Kross ,  czujnik kadencji i pasek pulsometru w zestawie, zdrowa cena....Proszę o wypowiedzi użytkownika/ów sprzętu.

Z góry wdzięczny za pomoc :)

Pozdrawiam

W giełdzie jeden z forumowiczów sprzedaje Lezyne Micro C...

To jest bardzo dobre urządzenie i spełni zdaje się Twoje wymagania.

Co do liczników Krossa, to jest na forum juz jeden temat odnośnie dość taniego licznika GPS z BT, który tak tragicznie nie wypada.

Ja się do niego właśnie powoli przymierzam.

Dziękuję za odzew.

Jak wiadomo początkujący w miarę rowerzysta, czyli ja , na początek chce mieć w miarę zaawansowany licznik , ale kwota 500-600 zł trochę przeraża(np. wspomniany Lezyne).Kiedyś może zainwestuję ale teraz konkretnie chodzi mi o tego Krossa( a dwa pozostałe moje typy to "koła ratunkowe").W teście GoRide licznik Kross wyszedł dosyć dobrze, ale test kilkudniowy a użytkowanie powiedzmy rok, dwa to różnica...

Może ktoś , kto posiada/ł ten licznik się wypowie.Bez sensu topić pieniądz w urządzenie, które działać będzie powiedzmy pół roku i padnie....😋

• 1 miesiąc temu...

Chciałem się tylko "pochwalić", iż wybrałem licznik Cube Race Train Set.W zestawie za lekko ponad 4 stówki otrzymałem licznik z opaską na klatę(pulsometr) oraz bezprzewodowy licznik kadencji.Cały zestaw cacy, rzadko kiedy licznik tętna wariuje ale ogólnie jest ok.Trzeba dobrze wszystko poustawiać względem odległości  czujników. Moja ocena 8/10 bo można było lepiej zaprogramować niektóre funkcje.Po dwóch miesiącach użytkowanie jest wygodne :) Pozdrawiam !