pw74 Opublikowano 30 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2018 A w zasadzie... brak hałasu, czy ten typ tak ma? Niedawno wymieniłem fabryczne Aksiumy, z których to wyraźnie i dobitnie dochodziło charakterystyczne "cykanie" z bębenka, na składane przez wiodącego składacza na krajowym rynku koła DT Swiss 350 - z których to ledwo słyszalne "cykanie" z bębenka w trakcie jazdy jest całkowicie zagłuszane przez szum wiatru już przy niewielkich prędkościach. Skąd takie pytanie? Otóż podobny przypadek miałem przy nowych kołach Alexrims id19, które to powiedzmy do dobrych bym nie zaliczył, tymczasem DT Swiss, jak to piszą "marka legenda"... i nie wiem co o tym myśleć. Może tak działa ichni system rachet? Akurat nie wiem którą mam wersję, zakładam że 18T - zapewne wyższe wersje są "cichsze". Przeglądałem jakieś filmy na YT i na stojaku to raczej mam ten sam poziom hałasu. Jeśli ktoś z szanownego grona cyklistów mógłby się podzielić własnymi doświadczeniami... Odnośnik do komentarza
Andrzej Sawicki Opublikowano 30 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2018 Jeśli chciałeś hałasu, trzeba było kupić Hope albo Industry 9. Jak zgubi trochę smaru, to będzie lepiej słychać. Jeśli koniecznie musisz go mieć, wymień bębenek na więcej zębów. BTW, głośność tylnej piasty nijak się nie ma do jakości. Jedne z najlepszych piast mają specjalny system działający podobnie jak sprzęgło, który jest całkowicie bezgłośny. Odnośnik do komentarza
revolta1 Opublikowano 30 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2018 Ja mam te piasty DT i jak mowisz jak byly nowe nasmarowane wogole nie bylo ich slychac bardziej tyrkotanie jak cykanie. Po 1000km cykaja jak zloto Odnośnik do komentarza
pw74 Opublikowano 30 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2018 Okey, dzięki za informację. Jakby to Lipton ujął: wysoka kultura pracy. (-: Odnośnik do komentarza
revolta1 Opublikowano 30 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2018 Zaraz jak przyszly wiosna Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi