Mały Nl Opublikowano 30 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2018 Proszę o poradę hamulce rewelka śmigam na nich 2 sezon problem z przednim hamulcem podczas upałów klamka twardnieje i brak modulacji nowe klocki już po dotarciu w chłodne dni wszystko ok pa czas na wymianę oleju próbowałem zmniejszyć poziom oleju tez nie pomogło klocki ebc tył ok Odnośnik do komentarza
trollu Opublikowano 30 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2018 odpowietrzone jak należy? Odnośnik do komentarza
Mały Nl Opublikowano 30 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2018 Szczerze to jeszcze nic nie robiłem Tylko dziwne ze w chłodne dni ok śmigam cały rok w Nl ale wiadomo jakie tam zimy to olej wg nie powinien być zdegradowany z miesiąc wakacje to będzie okazja odpowietrzyć no i się nauczyć samemu Odnośnik do komentarza
trollu Opublikowano 30 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2018 z DOTem to chyba różnie bywa. Czytałem nieraz opinie, że temp otoczenia ma dość mocny wpływ na heble np zimą, ja jakoś specjalnie tego nie doświadczyłem ale też w mrozach nie jeździłem no i ja mam shimano. Mi to wygląda na zapowietrzony hebel, powietrze ma większą rozszerzalność i im cieplejszy układ tym gorzej będzie pracować Odnośnik do komentarza
Ares Opublikowano 30 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2018 Te hamulce są na płyn typu DOT wiec trzeba przynajmniej raz w roku zalać układ nowym płynem. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 30 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2018 Z tego co pamiętam, Guide'y miały jakiś czas temu problem z puchnącą klamką w upalne dni. Czy przy okazji masz taki objaw: Jest to podobno problem pierwszej generacji klamek w tych hamulcach. Sram zaleca wymianę bebechów w klamkach, żeby zlikwidować ten problem. Na YT jest masa poradników, jak oszlifować jeden element w środku klamki, ale Sram przestrzega przed tym, bo może się to skończyć awarią hamulca. Odnośnik do komentarza
Mały Nl Opublikowano 30 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2018 Tak tak jak na filmiku właśnie wróciłem z trasy jedyny plus weszło w nogi za miesiąc będę w Pl to zaleje nowym dotem dzięki Odnośnik do komentarza
trollu Opublikowano 30 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2018 w nich nie ma jakiegoś problemu z tłokiem w klamce? Z jakiejś grupy na fb kojarzy mi się temat lichych tłoków z tworzywa, ktoś dorabiał zamienniki na tokarce z alu czy stali to się kolejka chętnych ustawiała Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 1 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 14 godzin temu, trollu napisał: w nich nie ma jakiegoś problemu z tłokiem w klamce? Z jakiejś grupy na fb kojarzy mi się temat lichych tłoków z tworzywa, ktoś dorabiał zamienniki na tokarce z alu czy stali to się kolejka chętnych ustawiała O właśnie! To o tłoczek chodziło - taki biały plastikowy. Tutaj jest pokazany zestaw naprawczy: https://rowerowy.com/sklep/narzedzia-serwis/serwis-hamulcow/avid/prod/avid-115018005008 Odnośnik do komentarza
Mały Nl Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2018 No olej zmieniony i lata idealnie już od tygod jednak warto co sezon zmienić płyn 👍😜 Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2018 8 godzin temu, Mały Nl napisał: No olej zmieniony i lata idealnie już od tygod jednak warto co sezon zmienić płyn 👍😜 Chyba płyn DOT 5.1? Olej masz w Shimano i do Guide lepiej tego nie lać. Odnośnik do komentarza
Mały Nl Opublikowano 6 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 Tak dot oczyw a dziś ten sam problem zamawiam zestaw naprawczy mam nadz ze już to pomoże Odnośnik do komentarza
Kruk Opublikowano 7 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 Wielu widziałem ze sramoskimi Heblami...jednak zdania nie zmienię, są gorsze od shimaniaka, nawet drogie modele. SRAM niech lepiej zajmie się amorkami niż heblami. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi