Skocz do zawartości

Hamulce sram guide r

Mały Nl

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o poradę hamulce rewelka śmigam na nich 2 sezon problem z przednim hamulcem podczas upałów klamka twardnieje i brak modulacji nowe klocki już po dotarciu w chłodne dni wszystko ok pa czas na wymianę oleju próbowałem zmniejszyć poziom oleju tez nie pomogło klocki ebc tył ok 

Szczerze to jeszcze nic nie robiłem   Tylko dziwne ze w chłodne dni ok śmigam cały rok w Nl ale wiadomo jakie tam zimy to olej wg nie powinien być zdegradowany z miesiąc wakacje to będzie okazja odpowietrzyć no i się nauczyć samemu 

z DOTem to chyba różnie bywa. Czytałem nieraz opinie, że temp otoczenia ma dość mocny wpływ na heble np zimą, ja jakoś specjalnie tego nie doświadczyłem ale też w mrozach nie jeździłem no i ja mam shimano. Mi to wygląda na zapowietrzony hebel, powietrze ma większą rozszerzalność i im cieplejszy układ tym gorzej będzie pracować 

Z tego co pamiętam, Guide'y miały jakiś czas temu problem z puchnącą klamką w upalne dni. Czy przy okazji masz taki objaw:

Jest to podobno problem pierwszej generacji klamek w tych hamulcach. Sram zaleca wymianę bebechów w klamkach, żeby zlikwidować ten problem. Na YT jest masa poradników, jak oszlifować jeden element w środku klamki, ale Sram przestrzega przed tym, bo może się to skończyć awarią hamulca.

w nich nie ma jakiegoś problemu z tłokiem w klamce? Z jakiejś grupy na fb kojarzy mi się temat lichych tłoków z tworzywa, ktoś dorabiał zamienniki na tokarce z alu czy stali to się kolejka chętnych ustawiała ;)  

14 godzin temu, trollu napisał:

w nich nie ma jakiegoś problemu z tłokiem w klamce? Z jakiejś grupy na fb kojarzy mi się temat lichych tłoków z tworzywa, ktoś dorabiał zamienniki na tokarce z alu czy stali to się kolejka chętnych ustawiała ;)  

O właśnie! To o tłoczek chodziło - taki biały plastikowy. Tutaj jest pokazany zestaw naprawczy:

https://rowerowy.com/sklep/narzedzia-serwis/serwis-hamulcow/avid/prod/avid-115018005008

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...