rav80 Opublikowano 29 Czerwca 2018 Opublikowano 29 Czerwca 2018 Witam, proszę pomóżcie mi w doborze ramy. Moje wymiary jak w temacie. Jaki według Was rozmiar ramy powinienem mieć? (długość górnej rury)
CyclingChief Opublikowano 15 Lipca 2018 Opublikowano 15 Lipca 2018 Ciężko tak dobrać nie widząc szczegółowych parametrów ramy konkretnego roweru. Jednakże jeżeli chcesz tego typu ogólną informację (która zbyt wiele raczej Ci nie da), to dla Ciebie wychodzi 51-52 cm. Pozdrawiam. Cycling Chief
rav80 Opublikowano 16 Lipca 2018 Autor Opublikowano 16 Lipca 2018 Zastanawiam się nad kupnem Canyon Endurace AL 6.0 lub 7.0. Geometria ramy w linku. https://www.canyon.com/pl/road/endurace/2018/endurace-al-6-0.html
rav80 Opublikowano 19 Lipca 2018 Autor Opublikowano 19 Lipca 2018 Jest ktoś kto mógłby coś podpowiedzieć? Na stronie Canyona według moich wymiarów jestem pomiędzy rozmiarem XS a S i nie wiem czym teraz mam się kierować
mataman Opublikowano 20 Lipca 2018 Opublikowano 20 Lipca 2018 Ja bym brał XS w twoim przypadku. W razie czego masz 30dni na zwrot,ale ten rozmiar powinien być idealny. S moim zdaniem będzie za duży. 1
rav80 Opublikowano 20 Lipca 2018 Autor Opublikowano 20 Lipca 2018 Dzięki za odpowiedź, również skłaniam się bardziej ku wyborze na XS, jednak chciałem znać zdanie innych. Nie chciałbym popełnić błędu z przeszłości gdzie moja pierwsza szosa była w rozmiarze M (54cm długości efektywnej rury górnej). Wyobraźcie sobie jaka to była masakra dla mnie. Sprzedałem ją po miesiącu. Ale mam nauczkę aby wcześniej dużo poczytać i zasięgnąć opinii innych niż ślepo wierzyć sprzedawcy, który prawdopodobnie w moim przypadku chciał pozbyć się towaru który zalegał mu w sklepie.
Rekomendowane odpowiedzi