Skocz do zawartości

Przerzutka shimano zee.

MonsterDragon626

Rekomendowane odpowiedzi

MonsterDragon626
Opublikowano

Witam, ostatnio zakupiłem przerzutke shimano zee ze sprzęgełem. Zamontowałem ją w napędzie 3x10 i to chyba był błąd ponieważ wydaje mi sie że przerzutka jest przeznaczona do napędów z jednoblatem. Problem tkwi w tym że na przełożeniach np. 2-8 2-9 no i 2-10 łańcuch nie ma żadnego naprężenia i zwisa jak sznurek, gdy wrzuce z przodu 3 bieg wszystko wraca do normy.Na przełożeniach takich jak 2-6 2-5 itp. jest dobrze napięty. Zastanawiam sie jak rozwiązać ten problem, czy da sie jakoś przerzutke wyregulować czy zmieniać na jednoblat? Chciałbym jeszcze wspomnieć że jak mam 3 na przodzie to wszystkie inne biegi na kasecie od 1 do 10 nie powoduję że łanuch jest luźny. Pozdrawiam.

Opublikowano

1. Zakres przełożeń

2. Tak Zee jest pod 1 blaty

3. Zee FR czy DH?

Opublikowano (edytowane)

Serio?! A jak kupowałeś czytałeś opis? ZEE wspołdziała tylko i wyłącznie z napędami jednorzedowymi. A jeśli chcesz przerobić korbę na jednoblat to ów jeden blat ma być na miejscu środkowego gdyż jest to najoptymalniejsze dla pracy łańcucha.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Tak Zee jest przerzutką do grawitacji do napędów 1x10...

Pogratulować zakupu. Nic z tym nie zrobisz, możesz albo iść w jednoblat w korbie, albo sprzedać Zee i kupić odpowiednią przerzutkę.

P.S.

Przeniosłem...

@MonsterDragon626 proszę większą uwagę przywiązywać do wyboru działu!