zero Opublikowano 28 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 Było takie coś, chyba się nie sprawdziło, bo z rynku znikło, wygląda sensownie. Ktoś ma, miał, ma wyrobione zdanie? Avid Rollamajig Wymieniam kable, chętnie bym coś podobnego przygarnął. Odnośnik do komentarza
isek Opublikowano 29 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 Oczywiście, że się sprawdziło. Teraz to jest "wbudowane" w przerzutkę Na obrazku na lewo od górnego kółka. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 29 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 18 godzin temu, zero napisał: Było takie coś, chyba się nie sprawdziło, bo z rynku znikło, wygląda sensownie. Ktoś ma, miał, ma wyrobione zdanie? Avid Rollamajig Wymieniam kable, chętnie bym coś podobnego przygarnął. Miałem, świetna sprawa w starszych przerzutkach, gdzie linka robiła duży zakręt, ostatni pancerz można było mocno skrócić. Miałbym i dzisiaj, ale mi ukradli razem z rowerem. Odnośnik do komentarza
zero Opublikowano 29 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 Ano za wielką wodą, jest tego trochę. W Sram nawet nie zaglądałem, ja biedny amator jestem. Patent mi się spodobał, tyle że słabo dostępny. Na wyspiarakim ebayu są podobne zabawki, ale w zaporowych /dla mnie/ cenach. Dziwne że nikt tym nie handluje. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 29 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 11 minut temu, zero napisał: Ano za wielką wodą, jest tego trochę. W Sram nawet nie zaglądałem, ja biedny amator jestem. Patent mi się spodobał, tyle że słabo dostępny. Na wyspiarakim ebayu są podobne zabawki, ale w zaporowych /dla mnie/ cenach. Dziwne że nikt tym nie handluje. Były dostępne jeszcze ze 3 lata temu w polskiej dystrybucji, ale słuch o nich zaginął. Odnośnik do komentarza
ziggi1 Opublikowano 3 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 (edytowane) Miałem a właściwie mam, dzisiaj założyłem z powrotem tym razem do przerzutki sram apex 1, wcześniej jeździło to z deorką i xt. Batrdzo dobra rzecz, zniknęła bo popatrzcie jak teraz wygląda większość przerzutek shimano czy sram. Jest to must have w przerzutkach z klasycznym prowadzeniem linki. Rozwiązanie nie ma wad, ma za to same plusy: znika zagięcie ostatniego odcinka pancerza, o wiele zmniejsza się tarcie, pancerz przestaje siębrudzić, kolosalnie poprawia jię jakość zmiany biegów, manetki pracują odczuwalnie lżej. Looknijcie na fotkę Edytowane 3 Marca 2019 przez ziggi1 Odnośnik do komentarza
Kruk Opublikowano 3 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 patent dobry ale tak jest już wspomniane że teraz przerzutki nowe tego albo nie potrzebują albo już mają wbudowane jak w Sramie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi