Skocz do zawartości

Magiczne kółeczko, Avid Rollamajig itp.

Rekomendowane odpowiedzi

18 godzin temu, zero napisał:

Było takie coś, chyba się nie sprawdziło, bo z rynku znikło, wygląda sensownie. Ktoś ma, miał, ma wyrobione zdanie?

Avid Rollamajig

AVID014.jpg

Wymieniam kable, chętnie bym coś podobnego przygarnął.

Miałem, świetna sprawa w starszych przerzutkach, gdzie linka robiła duży zakręt, ostatni pancerz można było mocno skrócić.

Miałbym i dzisiaj, ale mi ukradli razem z rowerem.

Ano za wielką wodą, jest tego trochę. W Sram nawet nie zaglądałem, ja biedny amator jestem.

Patent mi się spodobał, tyle że słabo dostępny. Na wyspiarakim ebayu są podobne zabawki, ale w zaporowych /dla mnie/ cenach.

Dziwne że nikt tym nie handluje.

11 minut temu, zero napisał:

Ano za wielką wodą, jest tego trochę. W Sram nawet nie zaglądałem, ja biedny amator jestem.

Patent mi się spodobał, tyle że słabo dostępny. Na wyspiarakim ebayu są podobne zabawki, ale w zaporowych /dla mnie/ cenach.

Dziwne że nikt tym nie handluje.

Były dostępne jeszcze ze 3 lata temu w polskiej dystrybucji, ale słuch o nich zaginął.

• 8 miesięcy temu...

Miałem a właściwie mam, dzisiaj założyłem z powrotem tym razem do przerzutki sram apex 1, wcześniej jeździło to z deorką i xt. Batrdzo dobra rzecz, zniknęła bo popatrzcie jak teraz wygląda większość przerzutek shimano czy sram. Jest to must have w przerzutkach z klasycznym prowadzeniem linki.

Rozwiązanie nie ma wad, ma za to same plusy:

znika zagięcie ostatniego odcinka pancerza, o wiele zmniejsza się tarcie, pancerz przestaje siębrudzić, kolosalnie poprawia jię jakość zmiany biegów, manetki pracują odczuwalnie lżej. Looknijcie na fotkę

IMG_20190303_105900.jpg

Edytowane przez ziggi1