Kiciulek Opublikowano 28 Czerwca 2018 Opublikowano 28 Czerwca 2018 Złamałem ostatnio kość ręki w miejscu styku z nadgarstkiem, zatem każdy kolejny uraz może skutkować dużymi powikłaniami, a także nie powinienem narażać reki na większy wysiłek, a z drugiej strony nie wyobrażam sobie bym przestał jeździć na rowerze. I tu rodzi się pytanie, jaki ochraniacz, stabilizator, usztywniacz, czy jakkolwiek to nazwać powinienem zakupić, by jeździć bez obaw o kontuzję? Coś co by zamortyzowało uderzenie w razie wywrotki, ostrego hamowania i pochłaniało większe drgania podczas normalnej, "trekingowej" jazdy. Cena nie gra roli.
Gość Opublikowano 28 Czerwca 2018 Opublikowano 28 Czerwca 2018 Na rowerze nie jest możliwe stosowanie typowego ochraniacza nadgarstka, bo te cały czas pracują... Niestety raczej tak mi się wydaje, że jest to dość dużym problemem. Najlepiej takie rzeczy skonsultuj z lekarzem.
Kiciulek Opublikowano 28 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 28 Czerwca 2018 (edytowane) A coś takiego znalazłem. https://rowerowy.com/sklep/ubrania-buty-ochrona/ochraniacze/nadgarstek/prod/troy-ws-5205 Na razie tylko zacząłem wklepywać w google ochraniacz nadgarstka + rower i widzę, że są różne możliwości, stąd pytam, może ktoś ma doświadczenia. Lekarz mi mówił, bym pomyślał nad rezygnacją z roweru... -.- Tak na moją logikę ochraniacz przed uderzeniem czy zbyt dużym zakresem ruchu by w zupełności wystarczył, by bezpiecznie jeździć po mieście. Edytowane 28 Czerwca 2018 przez Kiciulek rozwinięto
Gość Opublikowano 28 Czerwca 2018 Opublikowano 28 Czerwca 2018 To jeszcze by było. Pytanie czy do takiej lekkiej jazdy musisz angażować aż tak mocne zabezpieczenie...
Kiciulek Opublikowano 28 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 28 Czerwca 2018 Bardziej chodzi mi o neutralizację przeciążeń w razie wypadku czy ostrego hamowania. Coś co by ograniczyło zakres ruchu powiedzmy do 70% i miało usztywnienie od dołu, w razie gdybym upadał to nie przywalił ręką/nadgarstkiem w beton tylko tym ochraniaczem.
Rekomendowane odpowiedzi