KubeU15 Opublikowano 28 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 witam chciałbym się was poradzić jaki łańcuch i kasete 10s wybrać do downhillu mam przełożenie 1x10 i przeżutke zee Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 28 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 KMC X10.73 mam i jestem zadowolony. Rower trailowy, napęd 1x10 Odnośnik do komentarza
KubeU15 Opublikowano 29 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 W dniu 28.06.2018 o 13:27, SpiderMAN napisał: KMC X10.73 mam i jestem zadowolony. Rower trailowy, napęd 1x10 A jaką byś polecał kasetę do tego łańcucha tylko do dh Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 29 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 Pojęcia nie mam, nie jeżdżę DH, nie wiem jakiego zakresu potrzebujesz... Pewnie coś o szosowych zakresach... w górę to ty się nie wleczesz na rowerze raczej... a wyciągiem Ja w trailówce mam 11-42T CS-HG500-10 z grupy Deore Odnośnik do komentarza
Percon Opublikowano 30 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2018 Też mam Zee, wersja FR, z tym, że komfortowo nie obsługuje zakresu jaki powinna, czyli [11-36]. Początkowo założona była kaseta SunRace CSMS1, teraz [11-28] SUNRACE RXO. Są osoby, które zakładają do tego nawet i [11-42] z tego co widziałem, w najzwyklejszym sztywniaku i działa... jakoś. Problemem jednak w sumie w każdym przypadku [poza 11-28], to spore wyciągnięcie przerzutki i przy tym napięcie jej. Wiem, że DH/FR różni się jedną częścią, a mianowicie nacięciem w okolicy śruby montażowej do ramy. Niektóre firmy z tego co widzę, oferują zamiennik tej części, na zagranicznych forach są tematy o tym. Krótki wózek rządzi się swoimi prawami, a z racji tego, że przerzutka jest ukierunkowana na określone zastosowanie, to spodziewam się, że taki był po prostu zamysł Shimano. Do tego mam łańcuch Connex 10sG, spinka wydaje mi się być lepszym rozwiązaniem. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi