Piwko Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Opublikowano 3 Kwietnia 2017 (edytowane) Siema, chciałbym sobie zrobić w moim dartmoorze napęd 1x10 wiem że musiałbym wymienić tylko przerzutkę z tylu mam xt ale bez sprzęgła czy to dało by radę ? https://m.centrumrowerowe.pl/czesci/tylne-przerzutki-rowerowe/mtb-trekking/p,przerzutka-tylna-zee-rd-m640-ss-shimano,49002.html?skad=googlepla&gclid=Cj0KEQjw5YfHBRDzjNnioYq3_swBEiQArj4pdLn3GfAPXclUnxKIONooJ2Pzf5RYOKVsIH2zmw2Pn40aAk778P8HAQ Oraz jaką zębatkę polecacie z przodu wiem że chce narrow wide tylko nie wiem która wybrać możecie mi coś polecić ie chce wydawać kroci na to Pozdrawiam Edytowane 3 Kwietnia 2017 przez Piwko 1
pzac Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Polecam Ci HCC lub HelloMTB. Używam Hello ok 2 k km i nadal dobrze się trzyma, ani razu nie spadł łańcuch. Używam też Zee w wersji FR i kasety 11-36 XT, manetka też XT. Działa super!
Piwko Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2017 ale ta co zlinkowałem jest ok ?
pzac Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Właśnie tej przerzutki używam. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Maki Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 W zasadzie przerzutke mozesz zostawic tyle ze bez sprzegla bedzie wieksze ryzyko spadniecia lancucha.
pzac Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Powinno być ok z tą co masz. Ew możesz założyć taki mały napinacz nad zębatka przy korbie. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
pzac Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Najpierw możesz sprawdzić z tą co masz, nic nie zaszkodzi :-) Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
FlyHacker Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 @pzac Do zębatek hcc components lub helloMTB dodają gratis śruby montażowe? Pytam, bo te, które mam teraz będą za długie (trzymają teraz dwa blaty). 1
pzac Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 (edytowane) 5 minut temu, FlyHacker napisał: @pzac Do zębatek hcc components lub helloMTB dodają gratis śruby montażowe? Pytam, bo te, które mam teraz będą za długie (trzymają teraz dwa blaty). Nie, ale blat helloMTB jest poszerzony w tym miejscu ze nie trzeba piłować śrub ( tych standardwoych). W HCC chyba też. Skoro 2 blaty Twoje trzymają to musisz się zaopatrzyć w te standardowe śruby. Edytowane 8 Kwietnia 2017 przez pzac
Piwko Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2017 dobra ogarnąłem sobie przerzutka zee jednak i narow od dartmoor zobaczymy jak to będzie śmigać pierwsze testy w weekend lub przed świętami dzięki za pomoc
artfal Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Trochę się spóźniłem z odpowiedzią ale będzie dla następnym. Ja używam zębatki narrow wide naszej polskiej produkcji Argon Components. Może nie jest najtańsza jednak jakość wykonania i działania uważam za rewelacyjne. Łańcuch trzyma się mega mocno, nigdy mi nie spadł. Dodatkowo zębatka posiada kołnierze w miejscu montażu śrub co poprawia linię łańcucha. Pozdrawiam, Artur 1
Ziober Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Też lekko spóźniony. @Piwko Używam zębatki narrow wide Argon Components Transalp Pro i przerzutki z tyłu Shimano Deore RD-M592. Nie mam sprzęgła. Tak ,mam system 1x9. Łańcuch nie spadł mi nigdy. Jeżeli chcesz napisz do mnie w prywatnej wiadomości to pokażę Ci jaki mam styl jazdy. Moim zdaniem przerzutka będzie latać i pracować na zjazdach zawsze. Sprzęgło czy sprężyna może jedynie pomóc. Sam wybrał bym przerzutkę Shimano XT lub SRAM NX/GX. Co do zębatek, to teraz prawie wszyscy producenci robią dobre zębatki narrow wide. To już chyba tylko kwestia ile chcesz wydać. Osobiście wybrał bym kolejnym razem coś od HCC Components Zee to tak na prawdę zwykła Deorka trochę podrasowana ale działa prawidłowo i to najważniejsze. Sam nie jeździłem ale słyszałem dużo dobrego o zębatkach Dartmoora. Używam chain guide od Dartmoora i bardzo polecam. Miłych testów ! 1
norbert Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Kup Hello MTB mam ją od początku tamtego sezonu i nic się z nią nie dzieje. Dalej trzyma tak jak trzeba. Żadnych problemów nie miałem 1
Piotrek Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Używam zębatki narrow wide Banless od 6 miesięcy na razie nie widać większego zużycia. Łańcuch nie spadł mi nigdy
specialized34 Opublikowano 15 Maja 2017 Opublikowano 15 Maja 2017 Hej ja się jeszcze podepnę a przerzutkę Shimano zee 11x36 da rade na 11x40 obsłuży bo posiadam teraz deore m615 ze sprzegłem długi wózek lecz często się przegina i przerzutka już ma luzy nie ma precyzyjnej zmiany przełożeń gdzieś wyczytałem ze zee może nawet i 42 zęby obsłużyć ale czy to prawda Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi