Jacob Opublikowano 27 Czerwca 2018 Opublikowano 27 Czerwca 2018 (edytowane) Witam wszystkich użytkowników mam pytanie jako amator mam zamiar kupić rower kellys viper 30 za 1700zl mógłbym uzyskać informacje od doświadczonych ludzi czy to jest oplacalne i czy ten rower w ogóle jest dobry na 1 mój mtbik :D? pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi które powstaną. Edytowane 27 Czerwca 2018 przez Jacob
mariobros08 Opublikowano 27 Czerwca 2018 Opublikowano 27 Czerwca 2018 Za taka cene to masz jakas fajna uzywke np. CUBE Attentione 29erWysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Jacob Opublikowano 27 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2018 Ładny, ładny ale chciałbym się dowiedzieć coś na temat tego vipera
mariobros08 Opublikowano 27 Czerwca 2018 Opublikowano 27 Czerwca 2018 No zalezy gdzie i jak tym chcesz sie poruszac Bo jezeli na przejażdzki rekreacyjne to spoko (ja zaczynalem od VIPERa 20 na Vbreakach) Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Jacob Opublikowano 27 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2018 No właśnie tak jak mówisz rekreacyjnie dopiero się wciagam w klimat..
mariobros08 Opublikowano 27 Czerwca 2018 Opublikowano 27 Czerwca 2018 No właśnie tak jak mówisz rekreacyjnie dopiero się wciagam w klimat..To ok ... moze byc Ja zaczynalem od Vipera 20 na Vbreakach ale reszta osprzetu byla prawie ta samaWysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 27 Czerwca 2018 Opublikowano 27 Czerwca 2018 1 godzinę temu, Jacob napisał: Witam wszystkich użytkowników, mam pytanie jako amator mam zamiar kupić rower kellys viper 30 za 1700zl mógłbym uzyskać informacje od doświadczonych ludzi czy to jest oplacalne i czy ten rower w ogóle jest dobry na 1 mój hardkor:D? pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi które powstaną. Po pierwsze popraw posta... Wiesz co to przecinek? kropka? No... Po drugie czytając słowo hardkor... mam jednoznaczne skojarzenia... Jak ty chcesz używać tego roweru? Ale szczerze proszę.
Jacob Opublikowano 27 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2018 Ja szczerze chce go kupić do pracy 30kilosow w jedną strone i chciałbym wiedzieć czy to dobra opcja no i wiadomo w weekend też trochę nim pojezdzić post edytowany pisałem to z rana na szybko źle użyłem słów
Gość Opublikowano 27 Czerwca 2018 Opublikowano 27 Czerwca 2018 To na taki dość znaczny dystans moim zdaniem słabo... 60km dziennie, 5 dni w tygodniu... To już się solidne przeloty robią... Osprzęt poniżej Deore raczej odpada, bo to nie będzie przyjemność, a przy takich ilościach km będziesz co chwilę regulował napęd. Co do typu roweru, to jak na dojazdy do pracy na takim dystansie to ja raczej szukałbym roweru crossowego. No chyba, że to 30km samym asfaltem to ja wolałbym kupić szosówkę. Różnica w czasie dojazdu będzie znaczna...
Arrtas Opublikowano 27 Czerwca 2018 Opublikowano 27 Czerwca 2018 A może jakiś gravel?? Tylko do 1700 trudno będzie o nowy więc jeśli gravel to używka jakaś.
mariobros08 Opublikowano 27 Czerwca 2018 Opublikowano 27 Czerwca 2018 Nooo chłopie jak masz takie brzebiegi dziennie robić to raczej tylko szosa no chyba że po drodze masz jakiś szuter to weź se zmontuj może jakiegoś trekingowca Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 27 Czerwca 2018 Opublikowano 27 Czerwca 2018 12 minut temu, mariobros08 napisał: Nooo chłopie jak masz takie brzebiegi dziennie robić to raczej tylko szosa no chyba że po drodze masz jakiś szuter to weź se zmontuj może jakiegoś trekingowca Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka Zgadzam się, dojeżdżałem ponad 35km zza Krakowa, parę lat i sporo kilo temu, to była katorga na mtb, niewiele dały opony slick, choć sporo poprawiły, ale czas jaki traciłem na dojazd dyskwalifikował codzienną jazdę w ten sposób.
wozo13 Opublikowano 27 Czerwca 2018 Opublikowano 27 Czerwca 2018 Dołóż parę groszy i chociaż spidera/ tnt sobie spraw...Kellys robi dobre przeceny ja kupiłem Kellys'a thorx 30 2017 który jako nowy kosztował 4tyś za 2400pln... Przemyśl dobrze temat...a na takie duże przebiegi i teren to może inny typ roweru?
Jacob Opublikowano 27 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2018 A mam pytanie jeszcze dot hamulca rzeczowego mechanicznego mam aktualnie rower przy którym od nowości mija 14 dni, hamulec przedni zaczął piszczec a dwa dni później znacznie go osłabiło wiecie w czym problem ?
wozo13 Opublikowano 27 Czerwca 2018 Opublikowano 27 Czerwca 2018 Jacob może tarcza zabrudzona...zacisk dokręcić/ wyregulować...ale rower na gwarancji to do serwisu
Jacob Opublikowano 27 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2018 (edytowane) A co powiecie o rowerze trek x caliber 7? zamiast kellysa bo w sumie mam do wyboru te dwa Edytowane 27 Czerwca 2018 przez Jacob
wozo13 Opublikowano 27 Czerwca 2018 Opublikowano 27 Czerwca 2018 Trek X Caliber 7 występuje w kilku wariantach...weź pod uwagę że płacisz też sporo za prestiż firmy Treka jest rama a reszta komponentów jak w innych rowerach...każdy lubi co innego
Gość Opublikowano 27 Czerwca 2018 Opublikowano 27 Czerwca 2018 A mam pytanie jeszcze dot hamulca rzeczowego mechanicznego mam aktualnie rower przy którym od nowości mija 14 dni, hamulec przedni zaczął piszczec a dwa dni później znacznie go osłabiło wiecie w czym problem ? Pisz w stosownym dziale nowy post odnośnie problemów z hamulcem. To nie jest miejsce odpowiednie na to pytanie.
Rekomendowane odpowiedzi