Skocz do zawartości

Stery tapered

MicGaj

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podepnę się, bo być może będę miał problem z takimi sterami:

w opisie stoi, ze jest w komplecie jakiś adapter na prostą rurę 1-1/8'' widelca. Czy to jest równoznaczne z tym, że takie stery mogę założyć do Accenta Peak'a i wsadzić amor z prostą rurą i nic nie muszę dokupywać?

Opublikowano
8 minut temu, ahaja napisał:

Czy to jest równoznaczne z tym, że takie stery mogę założyć do Accenta Peak'a i wsadzić amor z prostą rurą i nic nie muszę dokupywać?

Nie musisz nic dokupywać. W zestawie jest redukcja z 1 1/5 na 1 1/8. A w razie wątpliwości zapytać możesz sprzedawce. 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, MicGaj napisał:

Nie będą pasować. Stery które znalazłeś dolną miskę mają pod 55mm a rama, która pokazujesz główkę ma 56mm 

Edytowane przez quattro
Opublikowano

Przerobiłem ostatnio temat z obsadzaniem rury 1 1/8 w ramie taperowanej TREK X-Caliber 7 i nie jest tak kolorowo jak się okazuje z tymi redukcjami. Jedna miała fazowanie pod łożyska maszynowe, inna była niby pod kulkowe ale chyba z jakimś innym rozmiarem kulek ponieważ po montażu między korona amora a główką ramy robiła się jakaś groteskowa szczelina. Kupiłem kompletne stery kulkowe z redukcją na 1 1/8 i też coś bieżnia nie pasowała (na szczęście mogłem oddać). Skończyło się, że z ramą i amorem udałem się do dużego sklepu rowerowego i dopiero po kilku przymiarkach znaleźli pasujące stery. Ale może to jakiś kolejny wybieg Treka żeby utrudnić życie rowerzyście ;) 

• 1 miesiąc temu...