siwydh Opublikowano 25 Czerwca 2018 Opublikowano 25 Czerwca 2018 czy jest sens zmiany skoku w tym widelcu/jak to zrobic ?/ czy lepiej zainwestowac w cos innego interesuje mnie cos od 120mm do max 140mm
wozo13 Opublikowano 25 Czerwca 2018 Opublikowano 25 Czerwca 2018 Mam Recona Silver TK 100mm powietrznego...z tego co czytałem to chyba od wersji Gold można zwiększyć skok...w Silverze chyba tylko zmniejszyć...ale pewności nie mam i sam bym chętnie zmienił na 120mm...twój jest powietrzny? Wiem, że różnie się te Recony opisuję, ale chyba wszystkie są powietrzne? Czekamy na kogoś z wiedzą, niech pomoże
siwydh Opublikowano 25 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2018 https://www.marinbikes.com/pl/bikes/bobcat-trail-5-1 zamowilem dzis i mysle czy amora nie zostawic w sklepie i kupic inny rower spoko poza oponami amorem i kierownica
wozo13 Opublikowano 25 Czerwca 2018 Opublikowano 25 Czerwca 2018 Jeżeli potrzebujesz większy skok to Gold pewnie ogarnie...jest sporo tematów i poradników o zmianie skoku, ale wszystkie, które ja widziałem dotyczyły wersji Gold...chyba że tegoroczny Silver ma możliwość zmiany w górę...tak jak pisałem niech ktoś mądry w temacie się wypowie...
Rosen Opublikowano 25 Czerwca 2018 Opublikowano 25 Czerwca 2018 Tego Recona można spokojnie zrobić na 120mm - wewnątrz są dystanse.
Gość Opublikowano 25 Czerwca 2018 Opublikowano 25 Czerwca 2018 (edytowane) Coil Spring w nazwie to sprężyna stalowa. Zabrał bym to do domu wymontował i sprzedał. Nasuwa się tylko pytanie do czego potrzebne Ci 120 mm skoku i jaką kwotę jesteś w stanie przeznaczyć na nowy amor? W powietrznych RSach skok zmienia się za pomocą wymiany popychacza sprężyny powietrznej lub poprzez specjalne tokeny. Wszystko zależy od modelu i rocznika. Edytowane 25 Czerwca 2018 przez Gość
wozo13 Opublikowano 25 Czerwca 2018 Opublikowano 25 Czerwca 2018 Coil Spring w nazwie to sprężyna stalowa. Spotkałem się, że w opisie roweru było coil spring, a mimo to amor był powietrzny
Gość Opublikowano 25 Czerwca 2018 Opublikowano 25 Czerwca 2018 Nie mam roweru przed sobą wiec wysuwam wnioski na podstawie opisu ze strony producenta. Główka ramy w standardzie 1 1/8" co też wskazuje na to, iż amor będzie budżetowy.
wozo13 Opublikowano 25 Czerwca 2018 Opublikowano 25 Czerwca 2018 Ale chyba w tym przypadku masz rację...na foto to raczej nie nakrętka airJeszcze spytam...masz wiedzę co do Silver soloair 100mm...pójdzie na 120mm?
Gość Opublikowano 25 Czerwca 2018 Opublikowano 25 Czerwca 2018 (edytowane) Bez apelacyjni nie jest to nakrętka od solo air 😉 2 godziny temu, siwydh napisał: rower spoko poza oponami Schwalbe Tough Tom to dość tanie ale przyzwoite opony. Trochę na nich wyjeździłem wiec co nieco o nich wiem. Ciśnienie nie mniejsze niż 2 bary inaczej guma zacznie pękać na bokach. 34 minuty temu, wozo13 napisał: Jeszcze spytam...masz wiedzę co do Silver soloair 100mm...pójdzie na 120mm? Solo Air bez problemu daje się przerabiać ale wsio zależy od rocznika i konkretnej wersji amora. Twój na staruszka nie wygląda wiec obstawiam wymianę popychacza SA ale głowy nie daje na podstawie zdjęcia tego nie stwierdzę. Edytowane 25 Czerwca 2018 przez Gość
wozo13 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Rower to Kellys Thorx 30 2017...RS Recon Silver tk solo air 100mm...też czytałem różne opinie na temat przeróbek i sam nie wiem...chyba spytam w serwisie...ciekawe co zdecydował bohater wątku?
Gość Opublikowano 26 Czerwca 2018 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Jak dobry serwis to warto podpytać, bo może okazać się że przeróbka będzie prosta lub nie opłacalna. Sam popychacz to nie duży koszt ale jeśli górne lagi masz za krótki dla 120 mm skoku to już się taka przeróbka nie kalkuluje.
Rekomendowane odpowiedzi