Angelka22 Opublikowano 25 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 cześć, wybieram się w weekend do Świardowa. Ktoś może mi polecić tam ciekawe trasy? Uprzedzam, że nie jestem profesjonalistką, więc wolałabym coś spokojniejszego a długiego. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 25 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Polecam stronę czeską, na nasze stronie jest zajecznik jednak osobiście mi się nie podobaTutaj masz mapęhttp://singletrack.pl/mapa-single-trackow/Polecam jechać z parkingu na Czerniawska Kopa do Czech oraz po tamtych trasach bardzo fajne Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 25 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 A mi natomiast zajecznik bardzo się podobał Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 26 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 A mi natomiast zajecznik bardzo się podobał Wiadomo każdy ma swój gust tylko by podjazd kogoś nie zaraził 🤣 Odnośnik do komentarza
Nurek_ Opublikowano 26 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 W Świeradowie masz ok 80 km singletracków o różnym poziomie trudności, więc jeździć jest gdzie. Trasy niebieskie i zielone są najłatwiejsze, czerwone nieco trudniejsze, najtrudniejsze czarne. Ale ogólnie poziom trudności nie jest wysoki, nawet na czarnych trasach nie trzeba mieś jakiś wielkich umiejętności, żeby je przejechać. Trasy są bardziej stopniowane pod względem wysiłku który musisz włożyć w przejechanie niż technicznej trudności. Odnośnik do komentarza
Antyszprycha Opublikowano 26 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 16 minut temu, Nurek_ napisał: W Świeradowie masz ok 80 km singletracków o różnym poziomie trudności, więc jeździć jest gdzie aby uściślić cnapisze, że ok 100 km (istotne bo jednak 20km w górach to sporo). 10 godzin temu, Kruup napisał: A mi natomiast zajecznik bardzo się podobał Mnie też mile zaskoczył i wcale nie odbiegał od czeskich ścieżek Odnośnik do komentarza
boober1 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 (edytowane) Cześć wszystkim, Podepnę się pod ten temat z moim pytaniem. Wybieram się na kilka dni z żoną i 4 letnią córą w sierpniu do Świeradowa. Po singletrackach mam zamiar śmigać sam wczesnymi rankami (moja baza będzie około 2km od wjazdu na "Zajęcznik"). Studiuję cały czas ten temat i mniej więcej już wiem z czym to się je. Chciałbym się Was zapytać czy macie jakieś warte polecenia trasy w okolicy Świeradowa (oprócz zielonej do Novego Mesta), na których mógłbym pojeździć z córką na podpiętym foteliku? Jeśli to ważne, to rowery będą wypożyczane (MTB na 27,5 calowym kole). Z góry dzięki, Pozdrawiam Edytowane 8 Sierpnia 2018 przez boober1 Odnośnik do komentarza
Kkaaeell Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Wszytsko zalezy od twojej kondycji. Natrasach nie ma zadnych dropow hopow ani tym podobnych rzeczy. Jezeli masz dobra noge to przejedziesz wszystko bez problemu Odnośnik do komentarza
boober1 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 7 minut temu, Kkaaeell napisał: Wszytsko zalezy od twojej kondycji. Natrasach nie ma zadnych dropow hopow ani tym podobnych rzeczy. Jezeli masz dobra noge to przejedziesz wszystko bez problemu Kkaaeell, czy Tobie chodzi o singletracki? W kilku miejscach w internetach czytałem, żeby nie pchać się z dzieckiem na foteliku na nic innego niż zielona. Odnośnik do komentarza
w0jta5 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 1 godzinę temu, boober1 napisał: Po singletrackach mam zamiar śmigać sam wczesnymi rankami (moja baza będzie około 2km od wjazdu na "Zajęcznik"). Studiuję cały czas ten temat i mniej więcej już wiem z czym to się je. Myślę, że wszystkie trasy (poza singlami) możesz objechać wraz z małżonką i dzieckiem. Kwestia tylko w miarę wytrenowanej nogi, bo podjazdy są czasem wymagające. Odnośnik do komentarza
daniel33mc@wp.pl Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 2 godziny temu, boober1 napisał: Kkaaeell, czy Tobie chodzi o singletracki? W kilku miejscach w internetach czytałem, żeby nie pchać się z dzieckiem na foteliku na nic innego niż zielona. Z dzieckiem na foteliku na singletrack to najwieksza głupota nawet tam się nie pchaj! Odnośnik do komentarza
boober1 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Nie miałem nawet takiego zamiaru 😜 Zadając moje pytanie miałem na myśli, że ktoś kto rowerował w okolicach Świeradowa z dzieckiem w foteliku, mógłby komuś takiemu jak ja, kto nigdy w tych okolicach nie był, coś podpowiedzieć. Coś w stylu: nie wybieraj tej trasy, bo dużo samochodów, albo jest fajna trasa, która prowadzi do miejsca, z którego widać polanę, na której pasą się baranki, byczki i króliczki. 😁 Odnośnik do komentarza
Zbysio Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Witam. Przyszły tydzień spędzam z żoną w Karkonoszach. Chciałbym ją zabrać do Świeradowa. Pytanie moje o jakieś trasy sprawdzone dla mocno początkującej. Mogą być po Czeskiej stronie. Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza
Kkaaeell Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Najlatwiejsza jest niebieska. Zadnych wzniesien i zjazdow. Cos jakbys na lesna drozke wjechal. Nawet moja zona przejechala bez zadnego problemu Odnośnik do komentarza
KingaM Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Ahoj! Czy ktoś wybierał się pod namiot? W weekend majowy chcieliśmy z mężem w końcu pośmigać po singlach i przespać się gdzieś blisko pod namiotem. Ktos coś poleca? Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Nie wiem czy po czeskiej stronie nie można spać przy centrum rowerowym Tutaj Odnośnik do komentarza
KingaM Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zadzwonię dziś i zapytam. Znalazłam jeszcze takie pole "Pod Opaleńcem" http://swieradowzdroj.pl/2702-swieradowzdroj-pole-namiotowe-pod-opalencem Ktoś był? Pogoda trochę się spsuła ale chyba jakoś przetrwamy noc pod namiotem Odnośnik do komentarza
daniel33mc@wp.pl Opublikowano 1 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 W dniu 29.04.2019 o 11:23, KingaM napisał: Zadzwonię dziś i zapytam. Znalazłam jeszcze takie pole "Pod Opaleńcem" http://swieradowzdroj.pl/2702-swieradowzdroj-pole-namiotowe-pod-opalencem Ktoś był? Pogoda trochę się spsuła ale chyba jakoś przetrwamy noc pod namiotem Spałem tam pod namiotem i polecam . Odnośnik do komentarza
KingaM Opublikowano 6 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 W/w pole namiotowe - bardzo polecam! Świetne miejsce jeśli chodzi o wyjazd na trasy, praktycznie zaraz przy wjeździe na Zajęcznik i na czarny szlak! Odnośnik do komentarza
Kamyk94 Opublikowano 11 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 Cześć ! Podpinam się pod temat :) wyjeżdżamy z znajomym na 4 dni do Świeradowa, ma ktoś może jakieś fajne trasy 70-120km 2500/4000m przewyzszen ? Fajnie jak by ktoś też podrzucił gxp tych singlów w swieradowie ;) z góry dziękuję:) Odnośnik do komentarza
KingaM Opublikowano 12 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2019 Całość wszystkich singli to ok. 80km i 1500m w górę. Reszty nie zdążyliśmy zwiedzić. Odnośnik do komentarza
w0jta5 Opublikowano 12 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2019 Obadaj mapy Bike Adventure, Bike Maraton i trasy rowerowej krainy - powinieneś coś dla siebie znaleźć. https://bikemaraton.com.pl/szklarska-poreba/trasy-interaktywne/ https://bikeadventure.pl/mapygps/ http://www.rowerowakraina.com/index1.php?zmiennamenu=tmapa GPX singli są na Trailforks'ie Odnośnik do komentarza
Kamyk94 Opublikowano 12 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2019 Trasy bikemaratonu szklarska i bike adventure znamy :) Znalazłem na bikemap.net sporo tras będziemy testować:) Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi