Bikefunn Opublikowano 25 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Cześć, Zbliża się czas, w którym muszę pomyśleć nad zakupem pierwszych butów i pedałów zatrzaskowych. Wydaje mi się, że chyba najlepsze pedały jak na początek to shimano m520, opłaca się dopłacać do m540 ? Pozostaje jeszcze kwestia butów, na razie zastanawiałem się nad FORCE MTB HARD Buty rowerowe fluo-czarne, co o nich sądzicie i jakie macie inne propozycje? z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 25 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Ja używam spd m520 do tego zakupiłem sobie dwa lata temu butyhttp://www.msport.com.pl/product-pol-19057-Buty-SPD-SHIMANO-SH-M065-czarne.html Odnośnik do komentarza
Bikefunn Opublikowano 25 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Wolalbym buty zapinane u gory na klamre Odnośnik do komentarza
sender Opublikowano 26 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 22 godziny temu, Bikefunn napisał: Wolalbym buty zapinane u gory na klamre od 2 sezonów ujeżdżam buty mtb Bontragera Evoke DLX. Cena ok 320-380 zł w zależności od sklepu. Zapinane na 2 rzepy + klamrę. Z perspektywy tego czasu i kilku tysięcy nakręconych kilometrów, to buty sa jak najbardziej ok. Dobrze wentylują, stopa się nie poci, wykonanie na przyzwoitym poziomie, nic nie przeciera się, nie rozkleja. Nawet da się w nich dreptać. https://sklep.zuchlinski.com.pl/bontrager-buty-mtb-evoke-dlx,98,24610.html Pedały zwykłem m520. Odnośnik do komentarza
Antyszprycha Opublikowano 26 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 @Bikefunn jak by co mam na sprzedaż buty Shimano MTB z systemem BOA w dorbych pieniążkach https://www.olx.pl/oferta/shimano-s-phyre-xc9-mtb-r-41-25-8-cm-CID767-IDtIsEF.html cenę zawsze może y ponegocjować gdyby rozmiar Ci pasował. Odnośnik do komentarza
Bikefunn Opublikowano 26 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 niestety nie, bo potrzebuje buty o rozmiarze 48. Fajnie się prezentują te buty bontragera. Odnośnik do komentarza
Medzamir Opublikowano 27 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 Pedały 520 wystarczą, chyba że chcesz coś lżejszego ale wtedy kwota rośnie. W dniu 25.06.2018 o 21:59, Bikefunn napisał: Wolalbym buty zapinane u gory na klamre Jak dla mnie nie ma żadnej różnicy między klamrą a rzepem, trzyma równie dobrze. Jedynie unikałbym dwóch zapięć - nadaje się to na spinning bo stopa lata. Od pół roku w mtb używam Giro Herraduro i poprzednie Sh-m078 (z co jakiś czas zacinającą się klamrą) były przy nich niczym bambosze ale ja mam dość wąską stopę. W dodatku w tych tak nie piecze. Jak masz możliwość to najpierw przymierz choćbyś miał nie kupować. Odnośnik do komentarza
Vrzechu Opublikowano 27 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 Czołem! Też mam tak wielkiego laczka i jeżdżę w zestawie M520 i buty M089. Zestaw ten jest właśnie pierwszym spotkaniem z SPD i oceniam go na 5 rzepy dobrze trzymają, klamra dobrze trzyma, stopa przy normalnej jeździe trzyma się elegancko. Dopiero przy takiej rowerowej wyprawie gdzie było około 120km z czego pewnie z 15-20km łażenia z rowerem na plecach pojawiał się dyskomfort. Generalnie polecam Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi