Skocz do zawartości

Buty+pedały do 550zł

Bikefunn

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Zbliża się czas, w którym muszę pomyśleć nad zakupem pierwszych butów i pedałów zatrzaskowych. Wydaje mi się, że chyba najlepsze pedały jak na początek to shimano m520, opłaca się dopłacać do m540 ? Pozostaje jeszcze kwestia butów,  na razie zastanawiałem się nad FORCE MTB HARD Buty rowerowe fluo-czarne, co o nich sądzicie i jakie macie inne propozycje?

z góry dziękuję.

22 godziny temu, Bikefunn napisał:

Wolalbym buty zapinane u gory na klamre

od 2 sezonów ujeżdżam buty mtb Bontragera Evoke DLX. Cena ok 320-380 zł w zależności od sklepu. Zapinane na 2 rzepy + klamrę. Z perspektywy tego czasu i kilku tysięcy nakręconych kilometrów, to buty sa jak najbardziej ok. Dobrze wentylują, stopa się nie poci, wykonanie na przyzwoitym poziomie, nic nie przeciera się, nie rozkleja. Nawet da się w nich dreptać.

https://sklep.zuchlinski.com.pl/bontrager-buty-mtb-evoke-dlx,98,24610.html

Pedały zwykłem m520.

Pedały 520 wystarczą, chyba że chcesz coś lżejszego ale wtedy kwota rośnie.

W dniu 25.06.2018 o 21:59, Bikefunn napisał:

Wolalbym buty zapinane u gory na klamre

Jak dla mnie nie ma żadnej różnicy między klamrą a rzepem, trzyma równie dobrze. Jedynie unikałbym dwóch zapięć - nadaje się to na spinning bo stopa lata. Od pół roku w mtb używam Giro Herraduro i poprzednie Sh-m078 (z co jakiś czas zacinającą się klamrą) były przy nich niczym bambosze ale ja mam dość wąską stopę. W dodatku w tych tak nie piecze. Jak masz możliwość to najpierw przymierz choćbyś miał nie kupować.

Czołem! Też mam tak wielkiego laczka :) i jeżdżę w zestawie M520 i buty M089. Zestaw ten jest właśnie pierwszym spotkaniem z SPD i oceniam go na 5 :) rzepy dobrze trzymają, klamra dobrze trzyma, stopa przy normalnej jeździe trzyma się elegancko. Dopiero przy takiej rowerowej wyprawie gdzie było około 120km z czego pewnie z 15-20km łażenia z rowerem na plecach pojawiał się dyskomfort. Generalnie polecam