Maaciek26 Opublikowano 25 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 SIema siema Składam właśnie sobie szosę Karbonową do tej pory jeździłem na aluminiowej BIANCHI z którą nie miałem żadnych problemów ale posłuchałem się kolegów znajomych ze na karbonie będę szybszy lepszy itp... I gdy kupiłem ramę Treka Madone 5.2 rozpocząłem przygodę z karbonem i na starcie musiałem kupić kilka nowych rzeczy typu stojak do karbonu narzędzia typu do wciskania suportu problemy z dobraniem sterów gdy poradziłem sobie z tymi elementami przyszłą pora na osprzęt Trochę czasu zeszło za nim wybrałem wahałem się między Shimano 105 5800 lub sram red 10s. Padło na Shimano 105 wszystko było ok do momentu hamulców tył pasuję ale wybranie przedniej śruby mocującej jest dla mnie jedną wielką nie wiadomą ale daje sobie jeszcze chwile może dopasuje czekam aż w sklepie będę mieli wszystkie rodzaje śrub A mam pytanie takie jak przejść na system bezdętkowy na kołach Mavic Ksyrium i opony mam Mavica co mam zrobić aby wyrzucić dętki ? Czy muszę zmienić też opony ?Drugie pytanie jaki miernik mocy by pasował do mojego roweru najlepiej lub które są najlepsze? Dzięki i Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Nemrod Opublikowano 25 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Co do jazdy na mleku... Jeżeli jest to wersja kół i opon ust to nie będzie kłopotu. Jeśli zwykła co bardziej prawdopodobne to raczej nie da rady. 1 Odnośnik do komentarza
Maaciek26 Opublikowano 25 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Myślisz ze to słaby pomysł aby jeździć na mleku? i jako mogę sprawdzić czy kola i opony maja te ust ? Odnośnik do komentarza
Nemrod Opublikowano 25 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Najłatwiej sprawdzić czy opony/obręcze kół maja napis UST.W szosie tublessy podobnie jak dętkowe opony czy szytki mają swoje wady i zalety. Polecam filmik: 1 Odnośnik do komentarza
Maaciek26 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Po obejrzeniu jeszcze bardziej się nastawiłem na tublessy Dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza
Maaciek26 Opublikowano 7 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2018 (edytowane) Mój Trek juz w drodze Jest To Trek Madone 5.2 z roku chyba 2012 ale nie dam reki uciąć XD cała grupa Shimano 105 5800 , korba 52-36 przerzutka tył SS. Kierownica marki PRO Alu ,mostek Bontragera Alu ,stery Marki Enduro siodełko San Marco Reven (będzie zmiana jest za wąskie ;/ ) Koła Mavic Ksyrium opony też Mavic. Licznik sigama ROX 5 nie zawodna Edytowane 7 Lipca 2018 przez Maaciek26 Odnośnik do komentarza
Argi Opublikowano 7 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2018 Kiedy już przyjedzie wrzuć wreszcie jakieś foto. Tylko się przyłóż Odnośnik do komentarza
Maaciek26 Opublikowano 11 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 Wrócił z trasy Trek na pierwszym zdjęciu jeszcze ze starym siodełkiem Nowe to Specialized Power Comp 155mm. Pedały LooK Osprzet 105 5800 pierownica Pro alu ,koła Mavic Ksyrium Łancuch KMC 1 Odnośnik do komentarza
89neo Opublikowano 18 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 W dniu 11.07.2018 o 11:23, Maaciek26 napisał: Wrócił z trasy Trek na pierwszym zdjęciu jeszcze ze starym siodełkiem Nowe to Specialized Power Comp 155mm. Pedały LooK Osprzet 105 5800 pierownica Pro alu ,koła Mavic Ksyrium Łancuch KMC I jak wrażenia mimo już trochę wiekowego roweru? Odnośnik do komentarza
Maaciek26 Opublikowano 18 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 Rama nie jest nowa konstrukcja ale naprawdę nie jest "wyjechania" sztywna całkiem ładnie się prezentuje rower mega wygodny mi pasuje jak na pierwszy karbon na nowszy model Madone trzeba duzo kasy. Naprawdę ramę polecam jeździ się super. Odnośnik do komentarza
89neo Opublikowano 19 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 18 godzin temu, Maaciek26 napisał: Rama nie jest nowa konstrukcja ale naprawdę nie jest "wyjechania" sztywna całkiem ładnie się prezentuje rower mega wygodny mi pasuje jak na pierwszy karbon na nowszy model Madone trzeba duzo kasy. Naprawdę ramę polecam jeździ się super. Za ile udało CI się wyrwać, prywatnie? Czy od handlarza? 1 Odnośnik do komentarza
Maaciek26 Opublikowano 19 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Szczerze mówiąc kupiłem ją za 1000zl od kolegi u którego tylko stała żadko jeździł zostawił sobie osprzęt dura Ace a on ja kupił jako nową 6 czy 7 lat temu Odnośnik do komentarza
89neo Opublikowano 19 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 36 minut temu, Maaciek26 napisał: Szczerze mówiąc kupiłem ją za 1000zl od kolegi u którego tylko stała żadko jeździł zostawił sobie osprzęt dura Ace a on ja kupił jako nową 6 czy 7 lat temu Za 1000 to jak za darmo... kilometrów ! Odnośnik do komentarza
Maaciek26 Opublikowano 19 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Dzięki Oby służył jak najlepiej Powoli szykuję mu nowe kółeczka Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi