artix Opublikowano 25 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Gdy mam ustawione przerzutki, na np maksymalne przełożenie i podczas jazdy jest z nią wszystko OK. Podczas skoku z każdej hopki ona się zmniejsza o kilka pozycji w dół, chyba lewa przerzutka. Łańcuch jest w wtedy w złym położeniu i muszę korygować jego położenie. To chyba nie jest normalne? Jak to poprawić? Rower to Arkus 16`` Classic, ma już swoje lata. Odnośnik do komentarza
Puncu Opublikowano 25 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 8 minut temu, artix napisał: Jak to poprawić? Przestać skakać hopki na rowerze który się do tego ie nadaje. Chodzi Ci o przednie zębatki czy tylne? Odnośnik do komentarza
artix Opublikowano 25 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 (edytowane) Wybacz, ale nie stać mnie na prawdziwy MTB. Jak się nie da to trudno...przednie. Zauważyłem też, że jak skręcę bardziej kierownice na bok to też przednia przerzutka się zmienia, tak jakby było coś nie tak z linką? Edytowane 25 Czerwca 2018 przez artix Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 25 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Wybacz, ale nie stać mnie na prawdziwy MTB. Jak się nie da to trudno...przednie. Zauważyłem też, że jak skręcę bardziej kierownice na bok to też przednia przerzutka się zmienia, tak jakby było coś nie tak z linką?Może jest zbyt mocno naciagnieta, lub może linka jest za krótkaZrób foto i wklej zobaczymy Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 29 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 W dniu 25.06.2018 o 08:54, artix napisał: Wybacz, ale nie stać mnie na prawdziwy MTB. Jak się nie da to trudno...przednie. Zauważyłem też, że jak skręcę bardziej kierownice na bok to też przednia przerzutka się zmienia, tak jakby było coś nie tak z linką? Poziom tłumaczenia level przedszkole... A na lekarza Cię stać? Zapoznaj się z podstawowym podziałem MTB... Bo widać, że pojęcie o tym masz małe. Dodatkowo polecam zaopatrzyć się apteczkę i ubezpieczenie, jeśli nadal chcesz skakać na rowerze do tego nie przeznaczonym... Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi