Skocz do zawartości

Spadająca przerzutnka

artix

Rekomendowane odpowiedzi

Gdy mam ustawione przerzutki, na np maksymalne przełożenie i podczas jazdy jest z nią wszystko OK. Podczas skoku z każdej hopki ona się zmniejsza o kilka pozycji  w dół, chyba lewa przerzutka. Łańcuch jest w wtedy w złym położeniu i muszę korygować jego położenie. To chyba nie jest normalne? Jak to poprawić?
Rower to Arkus 16`` Classic, ma już swoje lata.

Wybacz, ale nie stać mnie na prawdziwy MTB. Jak się nie da to trudno...przednie. Zauważyłem też, że jak skręcę bardziej kierownice na bok to też przednia przerzutka się zmienia, tak jakby było coś nie tak z linką?

Edytowane przez artix
Wybacz, ale nie stać mnie na prawdziwy MTB. Jak się nie da to trudno...przednie. Zauważyłem też, że jak skręcę bardziej kierownice na bok to też przednia przerzutka się zmienia, tak jakby było coś nie tak z linką?
Może jest zbyt mocno naciagnieta, lub może linka jest za krótka
Zrób foto i wklej zobaczymy
W dniu 25.06.2018 o 08:54, artix napisał:

Poziom tłumaczenia level przedszkole...

A na lekarza Cię stać?

Zapoznaj się z podstawowym podziałem MTB...

Bo widać, że pojęcie o tym masz małe.

Dodatkowo polecam zaopatrzyć się apteczkę i ubezpieczenie, jeśli nadal chcesz skakać na rowerze do tego nie przeznaczonym...