Filip Chrzanowski Opublikowano 24 Czerwca 2018 Opublikowano 24 Czerwca 2018 Witam, Chciałbym się zapytać was o pewną rzecz, a mianowicie jaka jest siła potrzebna do wypięcia się z pedałów szosowych (po wyregulowaniu na min.) Shimano w porównaniu z pedałami mtb np. m520 czy xt. ostatnio zacząłem jeździć na szosie trochę bardziej "serio" ale dalej mam M520 i planuję zmianę. Siła wypięcia jest dla mnie istotna gdyż dla porównania sprzedałem pedały cranckbrothers candy bo trzymały zbyt mocno i nie mogłem się szybko wypiąć się ze słabszej nogi . Chciałbym usłyszeć odpowiedź od kogoś kto ma porównanie między tymi dwoma typami pedałów. Z góry dzięki za odpowiedz
Fenthin Opublikowano 24 Czerwca 2018 Opublikowano 24 Czerwca 2018 Ogólnie pedały szosowe wypinają się ciężej od górskich. Ewentualnie możesz pomyśleć o modelu PD-R540 z dopiskiem Light Action
Filip Chrzanowski Opublikowano 24 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 24 Czerwca 2018 tylko pytanie o ile ciężej ? Jeśli jest to eqwiwalent 3-4 obrotów regulacją od - do + w pedałach górskich to ujdzie
Rekomendowane odpowiedzi