iXrav Opublikowano 24 Czerwca 2018 Opublikowano 24 Czerwca 2018 (edytowane) Witam Szajbajki! Planuję złożyć swój pierwszy rower i postanowiłem złożyć go z używanych części. Moje pytanie jest następujące - jak kupić używaną ramę i jak sprawdzić czy nie pochodzi z kradzionego roweru? Bo nie chciałbym takiej sytuacji, że złożę sobie rower, a potem mi policja zarekwiruje rower, bo okaże się, że rama jest kradziona. Za każdą pomoc dziękuję. Edytowane 24 Czerwca 2018 przez Sziva Błędy i literówki
KsD Opublikowano 24 Czerwca 2018 Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zapoznałeś się z tymi materiałami? Z nich możesz wynieść dużo cennych informacji na temat używanego sprzętu.
iXrav Opublikowano 25 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2018 Tak ale to jest jak kupić używany rower cały a ja chcę kupić części i złożyć sam
Pietern Opublikowano 25 Czerwca 2018 Opublikowano 25 Czerwca 2018 Ale te części mają być używane... Jeżeli kupisz używany rower, to wiele w tej sprawie się nie zmieni.
w0jta5 Opublikowano 25 Czerwca 2018 Opublikowano 25 Czerwca 2018 29 minut temu, Pietern napisał: eżeli kupisz używany rower, to wiele w tej sprawie się nie zmieni. Wiele się zmieni. Kupując cały pakiet nie masz wpływu na poszczególne elementy. Kupując używane części sam je wybierasz i decydujesz co będzie na twoim rowerze, a co nie. Ramę sprawdzisz na policji oraz na portalach temu przeznaczonych np. http://wrower.pl/porady/baza-rowerow-skradzionych,5680.html
iXrav Opublikowano 25 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2018 Policzyłem że jak kupie używane części i złożę sam to bedzie taniej niż używany gotowy. Ale można pójść z samo rama na policję oni sprawdza czy pochodzi z kradzione go rower? Czytałem że trzeba przyjsc z całym rower: http://www.gk24.pl/wiadomosci/koszalin/art/4674426,chcesz-sprawdzic-rower-czy-nie-jest-kradziony-na-policje-musisz-przyjsc-i-z-rowerem-i-ze-sprzedawca,id,t.html
Rekomendowane odpowiedzi