Skocz do zawartości

Trenażer pomocny do zrzucenia kg

michalito_78

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie.

Zacząłem się zastanawiać nad zakupem trenażera na zimne i zimowe dni. Jestem w trakcie odchudzania co idzie mi zaskakująco dobrze. Boje się okresu przejściowego bo mam tendencje do tycia, dlatego pomysł by zakupić takie cacko. 

Wiem że ciężko jest polecić komukolwiek czy trenażer czy rower ale może wasze spostrzeżenia co do tego sprzętu pomogą mi wybrać coś z czego będę zadowolony. 

Szukam takiego trenażera gdzie mógłbym zdjąć koło w swoim rowerze (Giant Roam 2 2017) i delektować się kręceniem kilometrów. Nie wiem jak to jest ale wydaje mi się ze lepsza opcja jest gdy masz możliwość podłączenia go do komputera i jeżdżenia w świecie wirtualnym, wiem że to gadżet ale wydaje mi się że to pomaga w dążeniu do celu. Wiem też że są takie trenażery mające czujniki by jazda była jak najbardziej realistyczna. 

Co do kasy to będę miał około 2500 zł i pytanie czy znajdę taki trenażer do tej kwoty?

A może kupić trenażer i dokupić koło by nie wymieniać opony?

Co wy na to mieliście podobne dylematy?

Ja mam osobne koło z oponą do trenażera. Jest to bardzo wygodne, a przy tym nie musi być kosztowne, bo takie koło wystarczy najzwyklejsze plus tania kaseta. 

Co do trenażera, który umożliwia ściganie się w wirtualnym świecie, to Szajbajk testował Bushido:

Przy tym budżecie szukałbym elite direto. Trenażer interaktywny wysokiej klasy. Poczytaj o nim w necie. Dodatkowy plus to taki ze nie musisz wymieniać koła czy opony

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Witam.ja już drugi sezon zimowy lub raczej jak pada ,ale deszcz mam za sobą na spinningu. I chociaż nie mam żadnych doświadczeń z trenażerami czyli czymś w co montuje się na codzień używany rower ,to chciałbym Cię tylko uświadomić że trenując w pomieszczeniu nawet przy otwartym oknie ,będziesz pocić się o wiele bardziej .

Moja maszynka spiningowa mimo tego że po każdym treningu wycierana, psikana smarem wszędzie...wygląda jak znaleziona na złomowisku po 6000 km.

Nie wiem czy choćby z tego powodu ja zdecydowalbym się na trenażer.

znalazłem dwa trenażery w cenie 2000 zł

- Trenażer BKOOL Smart Pro 2

- Trenażer ELITE Turno Misuro B+

Co możecie mi powiedzieć o tych trenażerach i jak one wypadają w porównaniu do TACX Bushido Smart T2780

Od października jeździłem na Elite Turbo Muin (z czujnikiem Misuro B+). Jak się czyta internetowe fora to się człowiek dowie, że to straszna żenada. Moc nie ma podobno nic wspólnego z rzeczywistością i w ogóle to szkoda na to wsiadać. Tak się jednak składa, że od tego października schudłem 20 kg korzystając z dobrodziejstw tego trenażera (razem z misuro B+ kosztował mnie niecałe 2 tys zł). Do tego cały sezon zimowy jeździłem na ZWIFT więc mogę co niego powiedzieć na ten temat. Na Twoim miejscu wybrałbym trenażer typu Direct Drive. Dzięki temu nie Będziesz musiał kupować specjalnej opony (choć pewnie Będziesz kupował drugą kasetę aby być w stanie zdjąć rower z trenażera w kilka minut). Muin nie jest niestety trenażerem typu smart. Nie będzie więc Ci zwiększał mocy automatycznie na podjazdach. Niby słabo ale ja osobiście przez większość czasu robiłem i tak ZWIFTowe treningi, które z tej opcji nie korzystają. Jeśli Chcesz brać udział w wyścigach to ma to większe znaczenie. Przy czym "większe znaczenie" dotyczy raczej Twoich przeciwników bo aplikacja ZWIFT'a i tak będzie jakimś algorytmem korygować Twoją prędkość. "Statsiarze" z którymi się Ścigasz i tak uznają, że nie jest to wystarczająco dokładne. Stąd też Powinieneś zakupić trenażer kosztujący minimum 4 tys zł. aby mieć pewność, że pomiary z Twojego trenażera są wystarczająco dokładne. A najlepiej by było zakupić w ogóle trenażer wart jeszcze więcej aby być w stanie udawać jazdę po nierównościach. Zapewne Rozumiesz - bycie trendy wiąże się z odpowiednimi kosztami ;)