Skocz do zawartości

[GPS] licznik w rozsądnym budżecie z aspiracjami nawigacyjnymi

Tatanarowerze

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, 

Poszukuję tak jak w temacie licznika rowerowego w budżecie powiedzmy max 400 zł nie zależy mi na podłączaniu czujników  kadencji czy mocy jeżdżę raczej rekreacyjnie ale zalezy mi na zapisywaniu śladu i na jakiejś podstawowej nawigacji po śladzie i na mocnej konfiguracji wyświetlanych informacji  rozważam sigmę rox 7.0, bryton 330, Garmin edge 200 

Co o tym sądzicie a może macie jakieś lepsze propozycje ?? 

2 godziny temu, Gregory34 napisał:

Do tych Twoich propozycji dodał bym jeszcze Mio Cyclo 200 .W tej kwocie spokojnie powinieneś znaleźć używkę w dobrym stanie.

do 400zł nie sądzę by się udało - aktualnie widzę wszędzie po +100zł więcej około - ale warto bo to rewelacyjne urządzenie !

Na wstępie dziękuję wszystkim za zaangażowanie w temat. Poczynając od kolegi @gielo Ten wahoo nie ma opcji nawet lakonicznej nawigacji a jednak na tym dość mi zależy. Dalej idąc @Gregory34 cyclo 200 no fajny sprzęt naprawdę ale jak dla mnie trochę zbyt duży i nie potrzebuje aż tak zaawansowanej nawigacji. Bo z navi korzystam raczej sporadycznie i w razie wypadku będę korzystał z telefonu, no ale puki co na kierze szosowej mam mało miejsca i telefon mimo iż jest na wysięgniku to zasłania mi licznik który został na mostku. No a czytanie prędkości z Endomondo to jakaś porażka jest. Endo jedynie sugeruje prędkość ;P. Dlatego szukam właśnie jakiegoś rozwiązania. 

@Medzamir No właśnie ten bryton mnie zaciekawił bo w naprawdę dobrych pieniądzach i mi i rozmiarowo mi pasuje i ewentualnie przyszłościowo ma już ant+ bluetooth itd ale słyszałem że Bryton Brytonowi nie równy i że te chińskie są jakoś niekompatybilne z oficjalną aplikacją i trzeba używać chińskiej. Dlatego z takiego punktu widzenia rox jest "bezpieczniejszy" 

Te co kupujesz w Europie są przeznaczone na "świat". Chinskie maja bodaj ograniczenie co do WiFi a po kablu to już spoko. Roxa 7 sobie odpuść bo raz ze nic do niego nie podłączysz to w tych pieniądzach masz Brytona 530 lub jakieś czujniki.

Czyli wychodzi na to że jednak bryton ?? No jestem ciekaw jeszcze opinii np o mio 100 albo o garminie 200 no ale to pewnie żeby sobie wyrobić zdanie to by trzeba było mieć wszystkie trzy