Tatanarowerze Opublikowano 23 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2018 Witajcie, Poszukuję tak jak w temacie licznika rowerowego w budżecie powiedzmy max 400 zł nie zależy mi na podłączaniu czujników kadencji czy mocy jeżdżę raczej rekreacyjnie ale zalezy mi na zapisywaniu śladu i na jakiejś podstawowej nawigacji po śladzie i na mocnej konfiguracji wyświetlanych informacji rozważam sigmę rox 7.0, bryton 330, Garmin edge 200 Co o tym sądzicie a może macie jakieś lepsze propozycje ?? Odnośnik do komentarza
gielo Opublikowano 23 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2018 Nie wiem, czy akurat to ciebie zainteresuje ale może coś takiego http://www.stuffpolska.tv/hot-stuff/wahoo-elemnt-mini-komputer-rowerowy-za-grosze Odnośnik do komentarza
wgi Opublikowano 23 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2018 Tylko ten Wahoo mini wymaga ciągłego połączenia z komórką bo nie ma wbudowanego gps'a. Potrzebuje też specjalnych czujników kadencji i prędkości. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 23 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2018 Do tych Twoich propozycji dodał bym jeszcze Mio Cyclo 200 .W tej kwocie spokojnie powinieneś znaleźć używkę w dobrym stanie. Odnośnik do komentarza
Marek Karnecki Opublikowano 23 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2018 2 godziny temu, Gregory34 napisał: Do tych Twoich propozycji dodał bym jeszcze Mio Cyclo 200 .W tej kwocie spokojnie powinieneś znaleźć używkę w dobrym stanie. do 400zł nie sądzę by się udało - aktualnie widzę wszędzie po +100zł więcej około - ale warto bo to rewelacyjne urządzenie ! Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 23 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2018 no tak masz rację @Marek Karnecki może nie całą stówkę ,ale warto dołożyć. https://www.olx.pl/oferta/mio-cyclo-200-gps-na-rower-CID767-IDuBdWD.html#4559aa6893 Odnośnik do komentarza
Medzamir Opublikowano 23 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2018 Z tych trzech Bryton, później Garmin. Dołożenie kasy do wymienionego Mio to dobry pomysł. Jest jeszcze igsport-618 ale w tych pieniądzach to zakupy musisz robić w Chinach. Odnośnik do komentarza
Tatanarowerze Opublikowano 23 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2018 Na wstępie dziękuję wszystkim za zaangażowanie w temat. Poczynając od kolegi @gielo Ten wahoo nie ma opcji nawet lakonicznej nawigacji a jednak na tym dość mi zależy. Dalej idąc @Gregory34 cyclo 200 no fajny sprzęt naprawdę ale jak dla mnie trochę zbyt duży i nie potrzebuje aż tak zaawansowanej nawigacji. Bo z navi korzystam raczej sporadycznie i w razie wypadku będę korzystał z telefonu, no ale puki co na kierze szosowej mam mało miejsca i telefon mimo iż jest na wysięgniku to zasłania mi licznik który został na mostku. No a czytanie prędkości z Endomondo to jakaś porażka jest. Endo jedynie sugeruje prędkość ;P. Dlatego szukam właśnie jakiegoś rozwiązania. @Medzamir No właśnie ten bryton mnie zaciekawił bo w naprawdę dobrych pieniądzach i mi i rozmiarowo mi pasuje i ewentualnie przyszłościowo ma już ant+ bluetooth itd ale słyszałem że Bryton Brytonowi nie równy i że te chińskie są jakoś niekompatybilne z oficjalną aplikacją i trzeba używać chińskiej. Dlatego z takiego punktu widzenia rox jest "bezpieczniejszy" Odnośnik do komentarza
Medzamir Opublikowano 24 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 Te co kupujesz w Europie są przeznaczone na "świat". Chinskie maja bodaj ograniczenie co do WiFi a po kablu to już spoko. Roxa 7 sobie odpuść bo raz ze nic do niego nie podłączysz to w tych pieniądzach masz Brytona 530 lub jakieś czujniki. Odnośnik do komentarza
Tatanarowerze Opublikowano 24 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 @Medzamir a wiesz może gdzie są dostępne te wersje europejskie bo szukałem w kilku sklepach ale 330 nie było widziałem tylko na Aliexpress Odnośnik do komentarza
Medzamir Opublikowano 24 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 https://www.olx.pl/oferta/bryton-rider-330-licznik-rowerowy-gps-nawigacja-ant-strava-72-funkcje-CID767-IDwfVkN.html Używka. Były np na bikester.pl, bike-discount.de, bikestacja, nie wiem jak teraz. Zapytaj sprzedawcy na Ali co ma. Ludziska sprowadzali z Chin i było ok. Zresztą było też (nie wiem czy tu czy na szosa.org) o podmianie softu. Odnośnik do komentarza
Tatanarowerze Opublikowano 25 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Czyli wychodzi na to że jednak bryton ?? No jestem ciekaw jeszcze opinii np o mio 100 albo o garminie 200 no ale to pewnie żeby sobie wyrobić zdanie to by trzeba było mieć wszystkie trzy Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi