kbn Opublikowano 22 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 Jak w temacie. Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
nctrns Opublikowano 22 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 TakTapatalk'd Odnośnik do komentarza
kbn Opublikowano 22 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 Oglądałem kilka poradników i za cholerę nie umiem tego rozpiąć... Jakieś rady ?Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
slavoog Opublikowano 22 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 Wystarczy odpowiedni sprzęt, bez wyprofilowanych specjalnych szczypiec do spinek może być trudno. Jak się już takie ma, rozpięcie to już są sekundy Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 22 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 Słabo szukałeś... Odnośnik do komentarza
Puncu Opublikowano 22 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 6 minut temu, slavoog napisał: bez wyprofilowanych specjalnych szczypiec do spinek może być trudno. Palcami. Ale czasem ciężko idzie, zwłaszcza jak jest nowa to kombinerkami Odnośnik do komentarza
kbn Opublikowano 22 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 Łańcuch jest używany od 3 miesięcy, czy to na pewno jest spinka? Mogła być oryginalnie zamontowana ? Bo ja sam jej nie zakładałem.Łańcuch firmy KMCWysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Pietern Opublikowano 22 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 (edytowane) Łatwiej ściągnąć spinkę kiedy ten kawałek łańcucha jest luźny. Czyli spinam łańcuch haczykiem i wtedy czasem da się nawet rękami rozpiąć, a jeżeli nie, to wystarczą szczypce wydłużone (takie z cienkim, długim dziobem). 2 minuty temu, kbn napisał: Łańcuch jest używany od 3 miesięcy, czy to na pewno jest spinka? Mogła być oryginalnie zamontowana ? Bo ja sam jej nie zakładałem. Łańcuch firmy KMC To jest spinka, łańcuchy KMC z reguły mają spinki. Edytowane 22 Czerwca 2018 przez Pietern Odnośnik do komentarza
Karol Opublikowano 22 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 2 minuty temu, kbn napisał: Łańcuch jest używany od 3 miesięcy, czy to na pewno jest spinka? Mogła być oryginalnie zamontowana ? Bo ja sam jej nie zakładałem. Łańcuch firmy KMC Jasne, że to jest spinka i że była oryginalnie założona (i dobrze!). Rozpięcie tego to przy odrobinie wprawy kilka sekund, jedyne czego ja używam to rękawiczki nitrylowe bo nie lubię brudzić rąk. Przy ściąganiu dobrze żeby łańcuch nie był bardzo napięty - dać go np. po przekosie na najmniejszych zębatkach z przodu i tyłu. Odnośnik do komentarza
kbn Opublikowano 22 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 Już próbowałem kilku sposobów i żadnym niestety nie daję rady. Więc chyba będę musiał zainwestować w te specjalne kombinerki.Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Nurek_ Opublikowano 22 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 Bo są spinki które rozpinają się w rękach i są takie które nawet kombinerkami rozpinają się ciężko. Zainwestuj w coś takiego: https://pl.aliexpress.com/item/Bicycle-Open-Close-Chain-Magic-Buckle-Repair-Removal-Tool-Bike-Master-Link-Plier/32788013387.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.4a085c0fASopQF Odnośnik do komentarza
trollu Opublikowano 22 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 zwykłe kombinerki, tylko spinkę trzeba chwycić pod kątem - kombinerki mają opierać się na spince w miejscu trzpienia, tak, żeby przy zaciśnięciu spinka się rozjechała i tyle. Tutaj nie ma filozofii Na foto wyżej kombinerki muszą iść od lewej strony miałem spinki srama, teraz sunrace, spinane i rozpinane zwykłymi kombinerkami, w rękach raczej nie ma opcji poza tym po co wyważać otwarte drzwi Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 22 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 Tu nie trzeba żadnych specjalnych narzędzi. Narzędzia nie zastąpią myślenia... @kbn Obejrzałeś co wrzuciłem? Odnośnik do komentarza
kbn Opublikowano 22 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 1 godzinę temu, PrzeLuka napisał: Tu nie trzeba żadnych specjalnych narzędzi. Narzędzia nie zastąpią myślenia... @kbn Obejrzałeś co wrzuciłem? Obejrzałem, natomiast poradziłem sobie przy sposobie z poniższego filmu: Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 23 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2018 Można? Można. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi