carrera51 Opublikowano 22 Czerwca 2018 Opublikowano 22 Czerwca 2018 Na ostatniej wyprawie doznałem dość sporo bolących problemów , które to zmusiły mnie do zapolowania na odpowiednie dla mnie (czyt. turystyczne ) , siodło. No i jest . Selle Royal Respiro Royal Gel Oczywiście już pod sklepem wymieniłem Powrót do domu był niebiański Oszczędze wam opisów jak się czuła dolna część . Turystyczne wyprawy bez bólu , ot moja przyszłość.
carrera51 Opublikowano 22 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2018 Dzięki Już chodziła za mną jak cień
Qane Opublikowano 24 Czerwca 2018 Opublikowano 24 Czerwca 2018 Nie przeszkadza Ci szeroka przednia część? Miałem kiedyś WTB Comfort, konstrukcja podobna ale mniej żelu i bez dziury, natomiast drażniła mnie szeroka przednia część, przez to siodełko nie nadawało się do jazdy w spodenkach z wkładką. Teraz szukam czegoś z dziurą, więc będzie to pewnie coś od Selle Royale ale zastanawiam się czy ta szeroka część z przodu oraz duże poduchy nie będą na dłuższą metę przeszkadzać.
carrera51 Opublikowano 25 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2018 (edytowane) Witam! Na dzień dzisiejszy mam przejechane na kanapie 71km. Jeszcze za wczesnie na ocenę . Na szybko , to co czuje to to że jeszcze na takim siodle nie jeżdziłem . Przód nie odczuwalny , kompletnie. Jeżdżę w pampersie i nie czuje by przeszkadzał. Te nawiewy to tylko siatka i ,, oszczędność ,, materiału Wystarczy samemu dmuchnąć od przodu Tyłek jest tak szczęsliwy że gdyby mógł w jakiś sposób trzymać długopis , to pewnie napisał by wiersz o tym siodle Moją ocenę , taką mocną , napiszę jak zrobie tak z tysiąc albo do pierwszej awarii. Acha , przy pochyleniu tak z 45 stopni , może więcej , czyli gdy staram się trochę zrobić opływowy ( hahahahaaa) , siodła wogóle nie czuje i mogę wreszcie mocno zaciągnąć . Pozdrawiam ! Edytowane 25 Czerwca 2018 przez carrera51
Pietern Opublikowano 25 Czerwca 2018 Opublikowano 25 Czerwca 2018 Przejechałeś 71 kilosów na raz, czy w partiach? I jaki dokładnie typ kupiłeś, bo są bodajże trzy.
carrera51 Opublikowano 25 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2018 Przejechałem na dwóch jazdach . Typ siodełka Respiro . http://www.halfords.ie/cycling/bike-parts/saddles-seat-posts/selle-royal-respiro-soft-moderate-mens-saddle Dokładnie to i dokładnie w tym sklepie . W ocenie tymczasowej , naprawdę staram się zachować obiektywizm. Ceny , naszywki czy naklejki , nie robią na mnie wrażenia. Opisuje to co odczuwam , jakby co. Tak jak pisałem wyżej , szukałem do turystyki kanapy . W nadchodzący weekend chciałbym machnąć dookoła jeziora . Jesli pogoda dopiszę , to dam znać jak siodło po 240 km na raz . Pozdrawiam.
Rosen Opublikowano 25 Czerwca 2018 Opublikowano 25 Czerwca 2018 @carrera51 Cieszę się z twojego szczęścia ale dlaczego nikt nie zauważył, że siodełko jest niebezpiecznie wysunięte do tyłu, poza podziałkę - a może się mylę? Jak tak będziesz jeździł to szybko się z nim pożegnasz.
carrera51 Opublikowano 25 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2018 (edytowane) O cholera !!!!! Dzięki !!!!!!!! Guinness czeka Dzięki !!! Edytowane 25 Czerwca 2018 przez carrera51
Pietern Opublikowano 25 Czerwca 2018 Opublikowano 25 Czerwca 2018 2 minuty temu, carrera51 napisał: Typ siodełka Respiro To model, typ to "moderate", czyli dla jeźdźca pochylonego 60 stopni, szerokie na 182 mm (!). No i, czekam na relacje z dłuższej rajzy.
carrera51 Opublikowano 25 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2018 Się człowiek uczy całe życie
carrera51 Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Mało jeżdziłem ostatnio. Siodełko 590km. Wciąż wygodne. Moje stałe odcinki bez odpoczynku to ok 80km . Nie odczuwam dyskomfortu. Naprawdę wygodnie się siedzi. Malutki nadruk z prawej strony ulega powolnemu wytarciu Siodełkowa klima nie działa Sprawdziłem , dmuchając Nie żałuje wydanych jurków. Na turystykę , jak najbardziej polecam. Pozdrawiam. Jak się wytrze jeszcze jakiś nadruk , poinformuje 1
Rosen Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Znakomicie - dobrze, że uaktualniasz opinie odnośnie siodełka.
carrera51 Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Proszę bardzo ! Proszę pamiętać o 100kg które to siodełko ,,musi,, dżwigać :D Pozdrawiam :D
carrera51 Opublikowano 7 Września 2018 Autor Opublikowano 7 Września 2018 Sudocrem - już nie używam Wszystkie nadruki z prawej strony się starły I to chyba wszystko. Mój dystans max na treningu 50km od strzału. Na dziś siodełko 964km. Pozdrawiam.
bsokol Opublikowano 1 Września 2019 Opublikowano 1 Września 2019 (edytowane) Hej @carrera51, czy dalej używasz tego siodełka? Jaka to wersja: Athletic, Moderate czy Relaxed? Stoję właśnie przed podobnym wyborem, ale znalazłem w sieci sporo opinii na temat słabej jakości materiałów użytych w tym modelu. Podobno siedzisko przeciera się, a te sitka wentylacyjne wypadają. Jak to wygląda, po ponad roku, u Ciebie? Edytowane 1 Września 2019 przez bsokol
Wojtek O. Opublikowano 17 Października 2019 Opublikowano 17 Października 2019 Wyżej już było że to Moderate
roberto-bmw Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Posiadam to samo siodełko też jestem zadowolony , użytkuje je w trekingu .
roberto-bmw Opublikowano 16 Marca 2021 Opublikowano 16 Marca 2021 U mnie jak na razie się sprawdza , trasy po 200 km dziennie zaliczone. Jeżdżę w spodenkach z wkładką żelową 5d .
Rekomendowane odpowiedzi