Firebird Opublikowano 22 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 Witajcie. Zwracam się z prośbą gdyż postanowiłem wymienić swoje koła w unibike Athlon. Koła te to Mach1 versus na piastach formula . Myślałem nad mavic-ami aksium. Poradzcie czy to by był dobry wybór no chyba że znacie coś lepszego w podobnej cenie. Dzięki i pozdro 🖖 Odnośnik do komentarza
hanus Opublikowano 22 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 Możesz sprawdzić w moim podpisie mój rowerek i tam pisałem ostatnio o nowych składanych na zamówienie kołach ;-) Do tego zestawienia jeszcze fulcrum racing 7 lg. Bardziej się mi podobają niż mavicki ;-) 1 Odnośnik do komentarza
Firebird Opublikowano 22 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 Dzięki za nowe propozycje 👍 Odnośnik do komentarza
marcin.jka Opublikowano 22 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 a po co ta zmiana, co z tamtymi kołami nie tak, zepsuły się? bo jeśli wszystko ok, to wielkiej różnicy nie poczujesz, jeśli w ogóle jakakolwiek. Odnośnik do komentarza
Firebird Opublikowano 22 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 No one ważą prawie 2200 także trochę dużo Odnośnik do komentarza
piterrrxd Opublikowano 23 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2018 Od siebie też polecę Fulcrumy 7 LG, idealne kółka na trening w tej cenie. Odnośnik do komentarza
Sunon Opublikowano 24 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 Podepnę się pod temat. Co prawda interesują mnie koła za ok. 1600 zł. Myślę tu o Campagnolo Zonda ponieważ będą lżejsze o ok. 500g od moich obecnych kółek meridy no i fajnie wyglądają. Powiedzcie proszę, czy dla amatora o wadze 76 kg regularnie jeżdżącego ok 150 km tygodniowo zmiana kół będzie odczuwalna? Jest sens inwestować w lżejsze koła jeżdżąc amatorsko? Odnośnik do komentarza
hanus Opublikowano 26 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 (edytowane) W dniu 24.06.2018 o 15:11, Sunon napisał: Podepnę się pod temat. Co prawda interesują mnie koła za ok. 1600 zł. Myślę tu o Campagnolo Zonda ponieważ będą lżejsze o ok. 500g od moich obecnych kółek meridy no i fajnie wyglądają. Powiedzcie proszę, czy dla amatora o wadze 76 kg regularnie jeżdżącego ok 150 km tygodniowo zmiana kół będzie odczuwalna? Jest sens inwestować w lżejsze koła jeżdżąc amatorsko? Koła zrobią robotę! Ja na standardowych kółkach i oponach szosowych 23c, nie byłem tak szybki jak na nowych kołach o ponad 600g lżejszych. Tutaj przykład: Wszędzie praktycznie PR bez jakiegoś mega wysiłku Edytowane 26 Czerwca 2018 przez hanus Odnośnik do komentarza
Fritzowski Opublikowano 27 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 Też zastanawiam się nad zmianą kół, obecne to shimano wh rs010. I ciekawi mnie jaką poczuje różnice w osiągach... Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi