Sfdpker Opublikowano 21 Czerwca 2018 Opublikowano 21 Czerwca 2018 Hej, Kupiłem rower Btwin Triban 100 (tak wiem tani, ale recenzje dobre) i od samego początku słyszę szuranie (wydaje mi się że koła przedniego )przy jeździe ponad 20km/h jest to szuranie cykliczne w sensie nie jest jednostajne tylko im szybciej jadę tym częstotliwość szurania jest większa. Oddawałem rower już 2 razy na serwis, mówią że jak oni jeżdżą po parkingu tego nie słychać (nie, nie jest to tylko moje odczucie, bo kolega obok jadąc też to słyszał). Kupiłem smar do łożysk ŁT-43 nasmarowałem porządnie łożysko, skręciłem z odpowiednią siłą, ale dalej to słychać. Czy jest ktoś na forum, kto mógłby mnie naprowadzić co to może być? Z góry dziękuję za pomoc.
TwardyBlaszak Opublikowano 21 Czerwca 2018 Opublikowano 21 Czerwca 2018 "Szura" coś o coś, np. gumki o obręcz. A może Ty "szurasz" o rower albo spodenki szurają o ciebie?
Sfdpker Opublikowano 21 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2018 Może od samego początku odrzućmy takie założenia... Szuranie na pewno pochodzi od części rowerowej. I nie jest to szelest tylko szuranie. Jakie gumki mogą szurać o obręcz? Jedynę co się znajduje przy kole oprócz widelca, są gumowe, stożkowe chyba uszczelki przy konusach.
nctrns Opublikowano 22 Czerwca 2018 Opublikowano 22 Czerwca 2018 Problem występuje jak kręcisz kołem bez obciążenia - na stojaku, do góry nogami, po podniesieniu koła?Czy opona na pewno leży równo w obręczy? Tapatalk'd
Sfdpker Opublikowano 22 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2018 (edytowane) 7 godzin temu, nctrns napisał: Problem występuje jak kręcisz kołem bez obciążenia - na stojaku, do góry nogami, po podniesieniu koła? Czy opona na pewno leży równo w obręczy? Wydaje mi się, że trochę jest przekrzywiona, ale to tak nieznacznie. Edytowane 22 Czerwca 2018 przez Sfdpker
Rekomendowane odpowiedzi