Power V2 Opublikowano 21 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 Witam mam nowe koła i nowy rower przejechane może 500 km i w tylnym kole pojawiło się bicie boczne oraz bicie góra dół w jednym miejscu za wentylem. Bicie boczne zostało usuniętę teraz co zrobić z biciem pionowym? Górka na obręczy jest w tym miejcu gdzie są luźne szprychy. Co z nią zrobić? Opona też była krzywa ale już ją naprostowałem. W przednim kolem ma też 1mm bicia bocznego oraz krzywą opone ale tym się zajme później. Najpier muszę pozbyć się tej górki na obręczy,co z nią zrobić? Poradzcie coś? A obręcz nie jest uskodzona mechanicznie,nie było żadnego skakania,żadnego wirażowania,czy jazdy po krawężnikach,kamieniach,progach. A to bicie na obręczy góra dół nie jest duże,1-2mm. Poradzcie coś proszę? Odnośnik do komentarza
Misterrajt Opublikowano 21 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 Cytat Pewny jesteś, że to obręcz a nie opona ? Odnośnik do komentarza
Power V2 Opublikowano 21 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 Tak bo razem z oponą w tym miejscu ,,podskakuje,, do góry obręcz. Ale mogę zacząć od opony. Jak wycentrować oponę góra dół? Spóścić powietrze do miekości i naciskać na góre? Dzisiaj spóściłem powietrze do miękości i równałem opone z boków. Odnośnik do komentarza
Power V2 Opublikowano 22 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 Obręcz miała minimalne bicie góra dół i już została naprostowana. Natomiast bije teraz opona 0.5-1mm góra dół. Da się coś zrobić z tą oponą? Odnośnik do komentarza
Nurek_ Opublikowano 22 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 1mm na oponie, zwłaszcza na góralu to żadne bicie. Jeździć i tyle. Odnośnik do komentarza
Power V2 Opublikowano 22 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 Czyli nie martwić się tym? Tak rower to góral opony 2.2. Dzisiaj centrowałem oba koła,po napinałem szprychy bo luźne były (tak to teraz robią w tych fabrykach). Opony też wycentrowałem bo miały bicie boczne oraz w przednim kole w okolicy wentyla była przesunięta taśma,dobrze,że dętki nie przedziurawiło. Odnośnik do komentarza
Power V2 Opublikowano 22 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 Proszę o zamknięcie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi