Marwol Opublikowano 21 Czerwca 2018 Opublikowano 21 Czerwca 2018 Witam Wszystkich. Poniewaz nikt jeszcze nie dodal żadnego swojego elektryka postanowilem byc pierwszy.Mam nadzieje ze zachece innych do wrzucenia swoich rowerow do tego dzialu. Jak wynika z tytulu moim rowerem jest haibike sduro z 2015r Jazda na tym rowerze wywoluje u mnie usmiech na ustach chociaz minely juz trzy lata od jego zakupu. To jego parametry zaraz po zakupie skopiowane ze strony sklepu: Napęd elektryczny: Yamaha Midmount 36 Volt, 250 Watt Tym akumulatora: Litowo-jonowy 36 Volt, 400 Wh Wyświetlacz/sterownik: Yamaha - wielofunkcyjny wyświetlacz z panelem sterowania Widelec: Suntour XCR Air RL-R, Zdalna blokada, zawieszenie: powietrze/olej, skok: 100mm Tylna przerzutka: Shimano Deore M 591, 9-biegów Dźwignia zmiany biegów: Shimano Acera SL-M 390, Rapidfire Mechanizm korbowy: Sduro aluminium Suport: zintegrowany z silnikiem Zębatka: Shimano HG 200-9, 11-34 zębów, 9-przełożeń Łańcuch: KMC X9e Dźwignia hamulca: Tektro Auriga, hydrauliczny tarczowy Przedni hamulec: Tektro Auriga, hydrauliczny tarczowy, 180mm Tylny hamulec: Tektro Auriga, hydrauliczny tarczowy, 180mm Ogumienie: Schwalbe Rapid Rob, 27,5x2,25, wentyl Presta Obręcz: Rodi Black Rock Disc Przednia piasta: XLC EVO Disc Tylna piasta: XLC Evo Disc Szprychy: Sapim Leader, czarne 2,0mm Kierownica: Sduro Lowriser aluminium Chwyty: XLC Ergo Sport Mostek: Sduro aluminium, A-Head Stery: FSA No. 57, A-Head Siodło: Selle Royal Sirio Sztyca: Sduro Alu 31,6mm, Alu Patent, szybki zacisk Pedały: aluminium CNC Maksymalne dopuszczalne ociążenie roweru: 120 kg Rama: Aluminium 6061, 27,5", Yamaha-Interface Ciężar całkowity: 21,2 kg
TwardyBlaszak Opublikowano 21 Czerwca 2018 Opublikowano 21 Czerwca 2018 14 minut temu, Marwol napisał: Poniewaz nikt jeszcze nie dodal żadnego swojego elektryka Chyba muszę przyczepić do mojego roweru parę odblasków bo jest niewidzialny 🤣 Skoro masz już go trzy latka, to czy miałeś jakieś problemy z silnikiem, baterią, bądź w ogóle z układem wspomagania?
Marwol Opublikowano 21 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2018 (edytowane) Nie mialem żadnych problemow do tej pory z napedem,bateria i silnikiem.Generalnie naped juz mam zmieniony.Na orginalnym zrobilem 17tys km.Kaseta z tylu teraz to HG-400 lańcuch sram 950 i przednia zebatka shimano zee(kupilem bo byla tania i pasowala rozstawem srób).Teraz rower dobija do 20tys przebiegu.Aku dziala bez oznak zuzycia.W sezonie od maja do listopada jezdze prawie codziennie srednio 40-50km.Po sezonie staram sie przejechac przynajmniej raz, dwa razy tygodniu.Uzywam tylko trybu eco.Standard i high uzywalem tylko kilka razy w gorach jak juz pluca wysiadaly.Mam zamontowanego chipa ktorego czasem uzywam po pracy jak jestem dojechany a mam ochote sie przewietrzyc jadac przez las nad jezioro.Producent deklaruje zasieg na poziomie 135km.Mnie udalo sie przejechac 110km w wietrzny dzien bez wylaczania blokady predkosci.Mysle ze wynik jest do poprawienia. Edytowane 21 Czerwca 2018 przez Marwol
cwita Opublikowano 7 Czerwca 2019 Opublikowano 7 Czerwca 2019 Witam. Może ktoś mi pomoże. Kupiłem haibike trekking 40, ściągnąłem aplikacje i żeby ja uruchomić muszę wprowadzić kod rejestracyjny roweru, gdzie go znajdę czy jest na rowerze ? Proszę o pomoc
Rekomendowane odpowiedzi