steczniak Opublikowano 21 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 Dziś pierwszy raz wymieniałem samodzielnie wkład suportu w rowerze (mocowanie ""na kwadrat") i chciałbym upewnić się czy jest on właściwie (dostatecznie głęboko) wkręcony. W mufie siedział wcześniej tani wkład De One KL-08A (122,5 mm / 68 mm), który z powodu cykania wymieniłem na porządniejszy – Shimano BB-UN55 (122 mm / 68 mm) . W szczególności chodzi mi o miskę po nienapędowej stronie – szczegóły na zdjęciach. Cykanie zostało wyeliminowane, ale chciałbym się upewnić czy miski nie powinny być wkręcone jeszcze głębiej – dokręciłem je bardzo mocno, ale wystają więcej (taki niegwintowany pierścień) niż było przy poprzednim wkładzie. Może przy Shimano BB-UN55, z racji jego konstrukcji tak powinno być? Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 21 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 od strony napędu (ta strona z kołnierzem ) wkręcasz na maxa, z drugiej strony ile wejdzie, może wystawać Odnośnik do komentarza
steczniak Opublikowano 21 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 15 minut temu, raven napisał: od strony napędu (ta strona z kołnierzem ) wkręcasz na maxa, z drugiej strony ile wejdzie, może wystawać Tylko właśnie ten suport ma kołnierz z obu stron :-) – także z tej napędowej. Jeśli chodzi o gwinty to schowały się do mufy po obu stronach. Odnośnik do komentarza
Rorschach Opublikowano 21 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 (edytowane) Jeśli suport nie ma kołnierza to wkręcasz na maks aż schowa się gwint z jednej strony, ten który pokazałeś wkręcasz tylko do kołnierza. Prosta sprawa. Edytowane 21 Czerwca 2018 przez Rorschach 1 Odnośnik do komentarza
steczniak Opublikowano 21 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 1 minutę temu, Rorschach napisał: Jeśli suport nie ma kołnierza to wkręcasz na maks aż schowa się gwint z jednej strony, ten który pokazałeś wkręcasz tylko do kołnierza. Prosta sprawa. Dzięki za potwierdzenie. Niby oczywiste, ale nigdzie nie mogłem znaleźć zdjęć/filmów pokazujących jak na koniec powinien wyglądać taki wkład z kołnierzami (ile wystawać). Te co znajdywałem są bez tych kołnierzy albo mają kołnierz tylko po jednej stronie – bałem się, że coś jednak jest nie tak (za dużo wystaje). Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi