Skocz do zawartości

Maksymalna prędkość

wierzba76_90

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Panowie, pytanie: jaką uzyskaliscie maksymalna prędkość na rowerze szosowym? 

Mi dziś pięknie wiało w plecy, trochę górki. Endomondo pokazało ponad 82 k/h. Jeździłem ponad 60 kilkukrotnie ale mam wrażenie że dzisiaj Endomondo źle zmierzylo moja prędkość. Czy jest to możliwe? Dodam że wcale się nie nastawialem na to, lecz faktycznie kilka razy 'depnalem' na pedały. 

IMG_20180620_223117.jpg

Tyle da się zrobić na zjeździe z porządnej góry i wrażenia są niezapomniane ;) 

Więc pewnie błąd bo depnięciem na pedały tyle  nie wykręcisz, 75 to ja robię na 3km zjeździe o średnim nachyleniu 3% i końcówkę leże na ramie jak Kwiato :) 

Endemondo na pewno przeklamuje w maksymalnej predkosci bo juz kilka razy cuda sie pojawily. Jezdze mtb a max pojawial sie 80 km/h . ale to przebilo wszystko . jak ktos jechal szybciej to dawac he he 

9075b34fa6ff3dc6med.png

2 godziny temu, de Villars napisał:

Ja tylko 70 km/h, ale to tylko kwestia odpowiedniej górki i małego ruchu samochodowego, abym poprawił ten wynik.

Tyle miałem max zwykłym rowerem crossowym ale bałbym się to powtórzyć. Rower mi dostał wibracji przy takiej prędkości i bałem się, ze zaraz zaliczę dzwona. Oczywiście prędkość osiągnięta jadąc z górki. Sporej górki.

U mnie wyszło tyle, bo musiałem hamować ze względu na samochody. Co do samego prowadzenia się roweru nie było żadnych uwag - jechał świetnie i spokojnie dało by się jeszcze dużo dokręcić, a to była moja stara szosa. Na obecnej pewnie czułbym się jeszcze lepiej.

U mnie kiedyś na góralu Sigma Targa pokazała ponad 80km/h.  Nie wiem gdzie i jakim cudem to osiągnąłem.

Pokazałem tego maxa kumplowi z pracy który jeździ na crossie. Zaczął szukać odpowiednich górek w okolicy, ale nie znalazł 😂

Tak naprawdę max speed na góralu to miałem nieco ponad 60km/h w okolicach Pieskowej Skały (w kierunku na Dolinę Zachwytu).

Edytowane przez dfq
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Ja na swoim Klunkrze Vmax najwyższy, jaki pamiętam to 49kmh wg licznika Sigmy. Apkom nie ufam, bo często pokazują chwilowe bzdury jak tracą fixa na chwilę (Endo rozwaliło system pokazując ponad 1700kmh, ale często pokazuje mi jakieś 70-120kmh w szpilkach). 

Godzinę temu, Eddek napisał:

Ja na swoim Klunkrze Vmax najwyższy, jaki pamiętam to 49kmh wg licznika Sigmy. Apkom nie ufam, bo często pokazują chwilowe bzdury jak tracą fixa na chwilę (Endo rozwaliło system pokazując ponad 1700kmh, ale często pokazuje mi jakieś 70-120kmh w szpilkach).  

Ja pisałem o prędkości z licznika gdzie widziałem ile jadę, endomondo to mi zawsze głupoty pokazuje.