wierzba76_90 Opublikowano 20 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Witam! Panowie, pytanie: jaką uzyskaliscie maksymalna prędkość na rowerze szosowym? Mi dziś pięknie wiało w plecy, trochę górki. Endomondo pokazało ponad 82 k/h. Jeździłem ponad 60 kilkukrotnie ale mam wrażenie że dzisiaj Endomondo źle zmierzylo moja prędkość. Czy jest to możliwe? Dodam że wcale się nie nastawialem na to, lecz faktycznie kilka razy 'depnalem' na pedały. Odnośnik do komentarza
Puncu Opublikowano 20 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Endomondo często przekłamuje prędkość maksymalną. Odnośnik do komentarza
trollu Opublikowano 20 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 80 na szosie idzie zrobić ale ci co tyle mają na koncie w większości twierdzą, że więcej razy już nie będą próbować Odnośnik do komentarza
KsD Opublikowano 20 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Endomondo lubi czasem pokazać prędkości światła Ja raz w swoim życiu jechałem blisko 70km/h ale raczej tego nie powtórzę. Odnośnik do komentarza
Red Opublikowano 21 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 Każda apka potrafi pokazać cuda. Kiedyś Runtastic pokazał mi... 118km/h. Jak to się stało? Sygnał nie wyrobił między budynkami Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
de Villars Opublikowano 21 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 Ja tylko 70 km/h, ale to tylko kwestia odpowiedniej górki i małego ruchu samochodowego, abym poprawił ten wynik. Odnośnik do komentarza
Stryjek Opublikowano 21 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 Tyle da się zrobić na zjeździe z porządnej góry i wrażenia są niezapomniane Więc pewnie błąd bo depnięciem na pedały tyle nie wykręcisz, 75 to ja robię na 3km zjeździe o średnim nachyleniu 3% i końcówkę leże na ramie jak Kwiato Odnośnik do komentarza
revolta1 Opublikowano 21 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 Endemondo na pewno przeklamuje w maksymalnej predkosci bo juz kilka razy cuda sie pojawily. Jezdze mtb a max pojawial sie 80 km/h . ale to przebilo wszystko . jak ktos jechal szybciej to dawac he he Odnośnik do komentarza
remigiusz Opublikowano 21 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 Bardziej miarodajny jest najprostszy licznik, gdzie jest opcja maksymalna prędkość jaką zarejestrował. Odnośnik do komentarza
gielo Opublikowano 21 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 2 godziny temu, de Villars napisał: Ja tylko 70 km/h, ale to tylko kwestia odpowiedniej górki i małego ruchu samochodowego, abym poprawił ten wynik. Tyle miałem max zwykłym rowerem crossowym ale bałbym się to powtórzyć. Rower mi dostał wibracji przy takiej prędkości i bałem się, ze zaraz zaliczę dzwona. Oczywiście prędkość osiągnięta jadąc z górki. Sporej górki. Odnośnik do komentarza
de Villars Opublikowano 21 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 U mnie wyszło tyle, bo musiałem hamować ze względu na samochody. Co do samego prowadzenia się roweru nie było żadnych uwag - jechał świetnie i spokojnie dało by się jeszcze dużo dokręcić, a to była moja stara szosa. Na obecnej pewnie czułbym się jeszcze lepiej. Odnośnik do komentarza
dfq Opublikowano 21 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 (edytowane) U mnie kiedyś na góralu Sigma Targa pokazała ponad 80km/h. Nie wiem gdzie i jakim cudem to osiągnąłem. Pokazałem tego maxa kumplowi z pracy który jeździ na crossie. Zaczął szukać odpowiednich górek w okolicy, ale nie znalazł 😂 Tak naprawdę max speed na góralu to miałem nieco ponad 60km/h w okolicach Pieskowej Skały (w kierunku na Dolinę Zachwytu). Edytowane 21 Czerwca 2018 przez dfq Odnośnik do komentarza
zero Opublikowano 29 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 Na Osiołku, z sakwami, z górki. Strach było szybciej. Odnośnik do komentarza
de Villars Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Dziś się poprawiłem na 74,2 km/h. Więcej z mojej górki w Marszowicach już nie wyciągnę, trzeba poszukać innej Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Ja dziś z sakwą 62 km/h z jakiejś górki trasa z Siewierzy do Częstochowy. Ale o dokręcaniu na więcej przy moim napędzie 1x11 nie ma nawet mowy. Odnośnik do komentarza
Eddek Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Ja na swoim Klunkrze Vmax najwyższy, jaki pamiętam to 49kmh wg licznika Sigmy. Apkom nie ufam, bo często pokazują chwilowe bzdury jak tracą fixa na chwilę (Endo rozwaliło system pokazując ponad 1700kmh, ale często pokazuje mi jakieś 70-120kmh w szpilkach). Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Godzinę temu, Eddek napisał: Ja na swoim Klunkrze Vmax najwyższy, jaki pamiętam to 49kmh wg licznika Sigmy. Apkom nie ufam, bo często pokazują chwilowe bzdury jak tracą fixa na chwilę (Endo rozwaliło system pokazując ponad 1700kmh, ale często pokazuje mi jakieś 70-120kmh w szpilkach). Ja pisałem o prędkości z licznika gdzie widziałem ile jadę, endomondo to mi zawsze głupoty pokazuje. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi