ExzziTt Opublikowano 20 Czerwca 2018 Opublikowano 20 Czerwca 2018 (edytowane) Czy rower Kellys Thorx 50 nada się na jazdę głównie po górach i do startowania w zawodach MTB? Dyspnuje kwotą do ok 4k zł i nic lepszego w tej chwili chyba nie znajdę, Gate 50 już dawno wyprzedany a ten różni się tylko rozmiarem koła. Tu macie linka do strony Kellysa https://www.kellysbike.com/pl/mtb-xc-c564/thorx-50-275-p53472 Edytowane 20 Czerwca 2018 przez ExzziTt
ExzziTt Opublikowano 20 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2018 Mam 174 cm wzrostu. Właśnie miałem kupić Gate 50 na kołach 29 ale już ich nie ma więc został i ten na kołach 27,5 ale to jest jedyna różnica.
Franz Mauer Opublikowano 20 Czerwca 2018 Opublikowano 20 Czerwca 2018 Bardzo fajny ten Kellys. Co prawda koło 29 stało się już standardem na wyścigach, ale jeśli nie one są priorytetem to do jazdy po górach 27,5 da Ci większą zwrotność. Co nie oznacza, że 27,5 Cię dyskwalifikuje na zawodach... Tu nadal moc nogi jest głównym wyznacznikiem wyniku 😉
Paweł1984 Opublikowano 21 Czerwca 2018 Opublikowano 21 Czerwca 2018 a czy jest gdzieś jeszcze w sprzedaży focus black forest bo na taki myślałem zmienić
wozo13 Opublikowano 22 Czerwca 2018 Opublikowano 22 Czerwca 2018 Właśnie niedawno kupiłem Kellys'a Thorxa 30 na kołach 27.5...mam 178cm wzrostu i jeździłem całe życie na 26"...koło 27.5" na pewno stabilniejszy ale też trochę mniej zwrotne i gorzej z przyspieszeniem, ale tylko trochę. Ogólnie wolę 27.5... co do 29er 'a to jeździłem gate'm i dla mnie straszna kobyła może dlatego, że jeżdżę bardziej technicznie ... uważam też, że 29er jest dla ludzi powyżej 185cm wzrostu. Pewnie wielu się że mną nie zgodzi, ale takie mam zdanie więc szanujmy innych z ich subiektywizmem... jak będziesz kupował to zwróć uwagę na tylną piastę, mianowicie oglądałem kilka sztuk i we wszystkich był głośny bębenek oraz kaseta pływała czasem dość mocno. Piasty są niby Novatec ale chyba jakieś poza grupowe ...obejrzyj też osie Maxle Lite, bo ja miałem uszkodzone już w nowym rowerze (dali mi z innego), ja jestem zadowolony, mimo ramy 20" (ostatnia sztuka 2017) jeździ się dobrze choć na 18" byłoby lepiej mam jeszcze większy luz na prawej goleni Recona ale w 2 innych to samo...myślałem o Krossie ale jak obejrzałem kilka sztuk to zrezygnowałem całkowicie ze względu właśnie na jakość osprzętu i kół...rama chyba ta sama co na 2018...
Rekomendowane odpowiedzi