szybki5 Opublikowano 20 Czerwca 2018 Opublikowano 20 Czerwca 2018 Witam. Podobają mi się takie rowery z cienkimi oponami. Czy te rowery są dobre? Czy amor czy jak to się nazywa z przodu na widłach to jest dobre? I koszt serwisowania drogi? Dodam że nie znam się na rowerach. https://www.olx.pl/oferta/rower-szosowy-samodzielnie-skladany-rst-shimano-kenda-CID767-IDtZOfp.html https://sprzedajemy.pl/rower-ktm-cross-rama-60-cm-deore-xt-iwonicz-2-062e3e-nr53651011 http://allegro.pl/rower-tretwerk-subs-3-0-deore-xt-56-cm-i7384630834.html#thumb/7 Czy ktoś wie co to za siodełko? Proszę o nazwę lub link do tego siodełka. Spodobało mi się i może ktoś wie czy jest dobre? Pozdrawiam
Gość Opublikowano 20 Czerwca 2018 Opublikowano 20 Czerwca 2018 Wszystko jest dobre - pytanie do czego ma być zastosowane. Napisz czego oczekujesz od roweru, gdzie będziesz głównie jeździć (asfalt, teren, szutry), napisz też coś o sobie (jaki masz wzrost, czy jeździsz już na rowerze czy dopiero chcesz zacząć itp.).
szybki5 Opublikowano 20 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2018 Dzięki za odp. Jeżdżę już od jakiegoś czasu max 20km lecz sporadycznie i nigdy się nie interesowałem lepszymi rowerami, chcę żeby rower wytrzymał mi kilka lat i zniósł drogę o wiele dłuższą niż te 20km trasy, koniecznie wysoka rama, takie po prostu mi się podobają jak w tym KTM, tylko że KTM ma z przodu amor i nie wiem jak to w praktyce wygląda, serwis/żywotność/koszt serwisu/pielęgnacja. Wzrost 175. Jazda głównie po asfalcie, drogach rowerowych z kostki/asfaltu. Taki KTM mi się podoba bo to coś pomiędzy szosą a crossem z normalną kierownicą, jednakże może bym się przekonał do baranka lecz nigdy nie miałem okazji spróbować jazdy na takim rowerze, wolę cieńsze opony bo z takimi chyba szybciej się rower porusza i jest cichszy. A co to za typ roweru ten srebrny? Jest piękny tylko pytanie czy dobry i ten amor.. A ten pomarańczowy to widziałem w komisie za 800zl i też nie wiem czy warto, czy jeśli kupię to będę musiał w krótkim czasie coś naprawić/wymienić bo to używka. Jestem w stanie dać do 2k za porządny rower.
Gość Opublikowano 21 Czerwca 2018 Opublikowano 21 Czerwca 2018 Na moje oko szukasz roweru trekkingowego (jeśli chcesz mieć bagażnik w komplecie) lub crossowego (bagażnik zawsze można do niego dołożyć). Za 2000 rozejrzałabym się za czymś nowym. Co do amortyzatora, to w tej klasie rowerów będziesz mieć amortyzator sprężynowy, którego serwis nie jest ani skomplikowany ani kosmicznie drogi. Pielęgnacja polega na umyciu i przetarciu goleni po jeździe, żeby brud nie orał powierzchni. Moja przyjaciółka kupiła dwa lata temu rower crossowy Author Horizon - dała za niego w sklepie 1500 złotych i objechała góry w okolicach Bielska-Białej. Rower dziennie potrafił zrobić 80km po drogach szutrowych i nie tylko. Nadal ujeżdża ten rower i nic nie odpadło - czyli jest dobry Obejrzyj sobie ofertę sklepów i zobacz co można za 2000 kupić. W nowym rowerze masz gwarancję - po pierwsze, że nie jest to rower kradziony, a po drugie, ze nikt go wcześniej nie katował. Wybierz taki rower, który będzie Ci się podobać wizualnie. Bardzo ważne jest też dobranie rozmiaru, który nie będzie ani za mały, ani za duży. Przejdź się może po okolicznych sklepach, poprzymierzaj, pooglądaj. Na forum zawsze możesz wrzucić konkretny model, który sobie upatrzyłeś.
Pete Opublikowano 26 Czerwca 2018 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Nie znasz się na rowerach i chcesz kupować jakieś składaki z OLX? Błee. Nie wiadomo co tam w środku siedzi, a najważniejsze jest właśnie to, czego nie widać. Przejdź się do Intersportu. Oni tam mają teraz znowu przeceny na poziomie ~20% od cen producenta. Giant Roam spokojnie wyhaczysz w tej cenie. Myślę, że może nawet "dwójkę" z tarczówkami. Moja jedynka od zeszłego roku zaliczyła ponad 3000 kilometrów i naprawdę daje radę, a lekko ze mną nie ma ☺️
Pietern Opublikowano 26 Czerwca 2018 Opublikowano 26 Czerwca 2018 W dniu 20.06.2018 o 19:41, szybki5 napisał: Spodobało mi się i może ktoś wie czy jest dobre? To Selle Royal Respiro... I on się dowiaduje czy jest dobre; https://forum.szajbajk.pl/topic/8067-selle-royal-respiro-nareszcie/?tab=comments#comment-80127 Tylko zwróć uwagę, bo jest kilka typów tego siodełka.
Rekomendowane odpowiedzi