Skocz do zawartości

Jaki smart trenażer za relatywnie niską cenę

mk77

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zastanawiam się nad zakupem trenażera który był by używany w zimowe lub deszczowe dni.

Co bym chciał? Trenażer w miarę cichy, który można podłączyć do PC na którym był by odpowiedni program z zaprogramowanymi treningami, różnymi trasami z różnymi obciążeniami. Możliwość tworzenia własnych treningów. Chciał bym aby trenażer umożliwiał pomiar mocy. O takich rzeczach jak prędkość dystans itp to nie mówię bo to chyba norma.

Ponad to posiadam zegarek garmin FR 935 oraz czujniki garmina kadencji i prędkości. Dobrze by było jak by zegarek współpracował z trenażerem (np udostępniał by wskazania pulsometru nadgarstkowego).

Co jeszcze ? Dodatkowym plusem ale nie niezbędnym wymogiem była by możliwość wizualizacji jakiś tras, w tym sensie że jadąc na trenażerze na laptopie lub TV wyświetlał by się film z jakiejś "malowniczej" trasy :)

Czego nie potrzebuję ? i zapewne nie będę używać ? to opcji wspólnych przejażdżek przez sieć takich wirtualnych wyścigów itp.

To na koniec to co najważniejsze, czyli cena.

Krótko mówiąc to wszystko co powyżej za około 2.500zł no chyba że będzie warto to max 3.000zł

Jest szansa na coś dobrego w tym budżecie ?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi

Opublikowano

Witaj, niedawno stałem przed tym samym problemem i postawiłem na Bkool Smart Pro 2. Cena katalogowa ok. 2500 jak sie postarasz to wyrwiesz za 2000 (jak ja). Trenażer nie jest jakoś kłopotliwe głośny. Jak masz pas hr, czujniki w ANT+ to trenażer zczytuje z nich dane i wyswietla na ekranie. Ogrom tras do wyboru, widok 3D jak i real view z kamerki, jescze wiecej tras bez widoku ale w każdej trenażer sam dobiera obciążenie na podstawie nachylenia terenu. W wersji premium BKool Simulator, program łączy się ze Strava i automatycznie wrzuca treningi. Jak masz pytania to wal śmiało.

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź.

Pasa na piersiowego HR nie mam, pomiar tętna mam jedynie w zegarku w nadgarstku.

Za te katalogowe 2.500zł dostaję ten program BKool Simulator na zawsze ? czy muszę wykupywać jakiś dodatkowy abonament ? Czy tylko do wersji premium ? 

Opublikowano

Z zegarka pulsu nie zczyta, chyba że Twoj zegarek nadaje w ANT+. Musisz mieć pas albo patrzeć na tętno na zegarek (jak ja też robię). Co do programu to dostajesz kod na 3 miesiace gratis, później masz wersje basic lub abonament w wysokości chyba 10 euro miesiecznie. W wersji basic nie możesz połączyć ze strava (ale nadal możesz wyeksportować trening i wgrać ręcznie) i nie masz widoki 3D w treningu. Co jeszcze ogranicza wersja Basic nie wiem, musialbym doczytać. Ja jeszcze korzystam z Premium gratisowego :D ogólnie trenażer godny polecenia co Ci potwierdzą inni użytkownicy na tym forum. Masz tu na forum gdzieś temat właśnie o tym trenażerze to doczytaj bo sam tam pytałem o niego :)