Skocz do zawartości

Accent Peak 29 carbon - max szerokość opony

adios_1984

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej

Pytanko jak w temacie. Czy ktoś orientuje się, jaka najszersza opona wejdzie bezproblemowo do tej ramy?

2.35? A może 2.4?

Opublikowano

Jeśli rama karbonową ma ta samą konstrukcję co aluminiowa, to ja w aluminiowej mam na tyle 2.25 vittoria mezcal i większej bym już tam raczej nie pchał. Jest jakieś 7-8 mm luzu. 2.4 też by pewnie weszła ale miejsca by zostało tyle co nic. 

Opublikowano

Cześć a po co ci aż taka szerokość opon ja używam max 2.2" no może w porywach 2.25'' wg mnie nie ma sensu pchać się w takie szerokości no chyba że enduro jeździsz albo downhill. do mtb nie ma sensu. Wiesz większe opory toczenia a jak jeździsz jeszcze po asfalcie to się zajedziesz z tego oporu toczenia opony.

Opublikowano

Zmierz szerokość między dolnym rurami tylnego trójkąta i odejmij od wymiary 1-1,5 cm. 

Opublikowano

Rama jeszcze nie przyszła, więc póki co nie mam jak zmierzyć :) Wydaje mi się, że 2,35 powinno wejść. 

Jak przyjdzie to pomierzę i zobaczę.

Opublikowano

Hej mam ramę Accent Peak 29 ale aluminiową i jest miejsce na oponę o szerokości 60-63 mm ale to max jest. Raczej karbonowa nie będzie szersza wątpię aby była bo jest na wzór aluminiowej zrobiona.