Skocz do zawartości

Naciągające się linki

Muniak.konrad

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć. Mam taki problem.  Po każdej wycieczce, a właściwie  to już podczas niej mam problem z linkami w przerzutkach.  Jadąc po zróżnicowanym terenie przerzutki się rozregulowują.  Przed wyjazdem je  sprawdzam doregulowuję, a podczas drogi już mam problem ze zmiana zębatki z tyłu.  Linka się  nie wypina   spod śruby trzymającej linkę.  Śruby baryłkowe są z ząbkami które ją blokują, ale to nic nie daje.  Dzisiaj po 20 km już się rozchorowała.  Ma ktoś jakiś sposób na to? 

Edytowane przez Sziva
Błędy i literówki
Opublikowano

Przerzutki, a nie przeżutki. Poprawiłam, ale na przyszłość sprawdzaj pisownię.

Co do tematu. Wrzuć zdjęcie tych śrub baryłkowych. U mnie w Sram też są takie ząbki, ale podczas regulacji na śrubie cały pancerz lubi się przekręcić, a potem siłą rzeczy chce wrócić do poprzedniego ustawienia. Sprawdź więc, czy podczas regulacji nie zachodzi to zjawisko. Jeśli tak, musisz podczas regulacji mocno chwycić pancerz przy śrubie i uniemożliwić mu obrót wokół własnej osi.

Opublikowano

Stary rower. Albo zardzewiałe linki w zardzewiałych pancerzach...

To oczywiście 'przytyk' ... bo nic więcej nie wiemy ...

Powinien być wymóg opisania (ustawowy, forumowy przy opisach problemu) jaki to rower, spis osprzętu sprawiającego problem/y, jakieś zdjęcie/a również by pomogło/y. Wtedy łatwiej coś sensownego ustalić.

> Muniak.konrad - daj więcej informacji to łatwiej będzie pomóc.