moth Opublikowano 16 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2018 Cześć. Po przejechaniu ok. 3-4 kilometrów cierpną mi palce u lewej stopy (dwa obok palucha), nie jestem pewien co może być przyczyną. Odnośnik do komentarza
budyn czekoladowy Opublikowano 16 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2018 (edytowane) zbyt ciasny but, dobry but, ale za mocno ściśnięty sznurówką/rzepem/klamrą, zła wkładka w bucie, złe ustawienie siodełka (pochylenie, przód-tył, wysokość), złe ustawienie bloków (jeśli jeździsz w spd/spdsl). Nic więcej nie przychodzi mi do głowy Edytowane 16 Czerwca 2018 przez budyn czekoladowy Odnośnik do komentarza
moth Opublikowano 17 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2018 Hmm. Buty są dobrze dopasowane, wygodne i nie ściśnięte. Jeżdżę na zwykłych platformowych pedałach więc to też nie to, a siodełko jest dobrze ustawione. Nic nie boli prócz palców, które cierpną. Spróbuję jeszcze pojeździć na innym siodełku i dam znać Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 18 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 Mi też cierpły place w lewej stopie. Lewą nogę mam krótszą od prawej o 3cm. Nie miało znaczenia czy jadę w spd czy nie. Wybrałam się na bike-fitting i przy okazji zrobiłam sobie indywidualne wkładki do butów. Problem przeszedł, jak ręką odjął - zarówno w spd, jak i na platformach. Ustawiany był tylko jeden rower, a palce nie cierpną mi już na wszystkich trzech rowerach, więc to pewnie zasługa wkładek. Odnośnik do komentarza
Wojtek Z. Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Jedną z opcji jest też zbyt miękki but Kolejną opcją jest za mały but na okoliczność lekko puchnących podczas jazdy stóp. Zazwyczaj warto mieć troszkę za duże buty, nie idealnie dopasowane w momencie przymierzania, ale idealne podczas wysiłku Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi