MISI3KK Opublikowano 16 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2018 Siemanko ! Mam problem z regulacją hamulca. Polega on na tym, że jak znajdę już idealną pozycje zacisków względem tarczy gdzie nie obcierają się o siebie, przy mocniejszym dokręceniu zacisk się lekko przesuwa i muszę cały proces powtarzać, lekkie luzowanie śruby i powracanie na te samo miejsce jest bardzo długie, a przy mocniejszym dokręceniu już nim nie można ruszać :c Jakieś pomysły co zrobić, żeby zacisk się nie przesuwał ? Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 16 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2018 A masz takie półokrągłe podkładki? Odnośnik do komentarza
MISI3KK Opublikowano 16 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2018 (edytowane) chodzi Ci o takie stożki ? tak mam Edytowane 16 Czerwca 2018 przez MISI3KK Odnośnik do komentarza
stanislaw.kozuchowicz Opublikowano 16 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2018 A próbowałeś dokręcać zacisk kiedy klocki są zaciśnięte na tarczy? U mnie ta metoda się sprawdza. Odnośnik do komentarza
Książę z Bajkiem Opublikowano 16 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2018 +1 zdecydowanie lepiej sprawdzała się ta metoda: dokręcać na zaciśniętych hamulcach Odnośnik do komentarza
MISI3KK Opublikowano 17 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2018 no właśnie na dociśniętych bardzo mocno klamkach też się przesuwały Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 17 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2018 2 godziny temu, MISI3KK napisał: no właśnie na dociśniętych bardzo mocno klamkach też się przesuwały Próbuj do skutku, aż się nauczysz... Nie ma innej rady... Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi