Skocz do zawartości

Jak odchudzić i ulepszyć ten rower? Rocrider 560

siemiatkowskimichal@wo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam pytanie. Jak l mogę odchudzić i ulepszyć swój rower. Jest to model b’twine rockrider 560 xl. http://rowery.jednoslad.pl/pub/btwin-mtb-rockrider-560-275-dane-techniczne-cena-i-opinie-9290/  chciałbym włożyć tu napewno srama x7 No i zejść trochę z wagi. Jest taka możliwość? 

Edytowane przez siemiatkowskimichal@wo.pl
[mention=5894]siemiatkowskimichal@wo.pl[/mention],
Polecam lekturę tego wątku: 
Pozdrawiam!
Dzięki. Tyle że 560 ma w standardzie większość z tego co ja dokładałem. Tutaj już jest napęd 2x10 na sztywnej osi. Do tego podwójnie cieniowania rama i sporo lżejsze koła. Moim zdaniem możesz trochę ugrać na amortyzatorze bo masz sprężynówkę. Powietrzny powinien być sporo lżejszy. Może odrobina wagi zejdzie po zalaniu opon mlekiem. Reszta to będzie kosmetyka i kopanie się z koniem o kilka gramów. Moim zdaniem jak zejdziesz dobrych 13 kg to już będziesz mieć bardzo fauny rower, wystarczający na Twoje potrzeby (jakie by nie były)
4 minuty temu, zibi_j1 napisał:
9 godzin temu, stanislaw.kozuchowicz napisał:
[mention=5894]siemiatkowskimichal@wo.pl[/mention],
Polecam lekturę tego wątku: 
Pozdrawiam!

Pokaż więcej  

Dzięki. Tyle że 560 ma w standardzie większość z tego co ja dokładałem. Tutaj już jest napęd 2x10 na sztywnej osi. Do tego podwójnie cieniowania rama i sporo lżejsze koła. Moim zdaniem możesz trochę ugrać na amortyzatorze bo masz sprężynówkę. Powietrzny powinien być sporo lżejszy. Może odrobina wagi zejdzie po zalaniu opon mlekiem. Reszta to będzie kosmetyka i kopanie się z koniem o kilka gramów. Moim zdaniem jak zejdziesz dobrych 13 kg to już będziesz mieć bardzo fauny rower, wystarczający na Twoje potrzeby (jakie by nie były)

Tak tez myślałem właśnie. Ale co sądzisz o Napędzie Sram x 7? Warto? 

43 minuty temu, siemiatkowskimichal@wo.pl napisał:

Ale co sądzisz o Napędzie Sram x 7? Warto? 

A masz jakiś problem z działaniem x-5? Wątpię bo już x-3 był zadziwiająco precyzyjny. Nie ma najmniejszego sensu zmienianie grupy 10 rzędowej na inną grupę 10 rzędowa. 560 jest naprawdę sensownie poskładany. Jedyne czego mógłbym się przyczepić to sprężynowy amorek (który jednakowoż działa bardzo sprawnie i tez nie jest to konieczne). Wszystkie inne upgrade'y wstrzymałbym do czasu zużycia się fabrycznych komponentów.