Skocz do zawartości

Wybijak własnej roboty

.::Piotr::.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy macie domowe sposoby na zrobienie wybijaka do misek sterów? ;) Czy nie ma co kombinować i lepiej kupić?

Opublikowano

. taktyczna kropka...

Mnie to też interesuje, praska ze śruby i podkładek to nie problem...

Opublikowano

U mnie stara rura sterowa robi robote :)

A jak wybijam w cudzum rowerze to kawałkiem drewna, dokładnie starym panelem :P

Opublikowano (edytowane)

Kupiłem za 50 zł wybijak na allegroszu, bo z lenistwa nie chciało mi się kombinować samoróbki. Wydatek jednorazowy na całe życie.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
18 godzin temu, PrzeLuka napisał:

Kupiłem za 50 zł wybijak na allegroszu, bo z lenistwa nie chciało mi się kombinować samoróbki. Wydatek jednorazowy na całe życie.

Podeślij jaki masz dokładnie.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Umiescilem w innym miejscu ale dotyczy tematu:

Wybijak misek sterów

Oraz

Wybijak PressFit

• 1 rok później...
ManiekDomowaRobota
Opublikowano

zawsze można wziąć  rurkę poprzecinać tak aby powstały 3 - 4 fragmenty co będę  łapać miskę  ... opierać się na misce

właśnie dziś takie coś zrobiłem z Starego metalowego krzesełka  odciąłem nogę  i powstała (rurka )  

później rozmierzałem  mniej więcej na 3 przecięcia  na długość mniej więcej 3/4 całej rurki ale wystarczy 7/10 lub 6/10 długości

żeby też nie było zbyt łatwe do zginania   ( mam nadzieję że ktoś coś zrozumie z mojej pisowni )  przetestowałem i działa  

lecz musiałem początki nacięć trochę pod prostować bo mało opierały się na misce 

Mój wybijak ma długość ok 30 cm średnice 2 cm  grubość rurki ok 3 mm długość nacięć 19 cm jest to dobre na mniejsze miski z mojej strony wydłużając nacięcie można wybijać z pewnością większe miski  postaram się wkleić jakieś zdj ale dopiero jutro 

• Pomógł 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kupiłem niedawno wybijak podczas remontu starego roweru. Okazało się, że ześlizguje się po miskach i nie bardzo dało się go użyć ... Koniec końców wybiłem miski korzystając ze śrubokrętu i młotka. Proponuje spróbować zanim zaczniecie wydawać kasę. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 14.06.2018 o 12:06, .::Piotr::. napisał:

Witam, czy macie domowe sposoby na zrobienie wybijaka do misek sterów? ;) Czy nie ma co kombinować i lepiej kupić?

Ja bym nic nie kupował. Cena jest z kosmosu a można to zrobić domowym sposobem. Ja włożyłem rurkę od amortyzatora do rury sterowej i stuknąłem młotkiem delikatnie, miska wyskoczyła bez problemu.