Skocz do zawartości

Pierwsze 200km

bolusiov

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć w sobotę 16.06.2018 wybieram się w podróż krajoznawczą a mianowicie. Start Działdowo->Sierpc->Brodnica->Górzno->Jbałonowo. Ja zatrzymuję się w Jbałonowie więc jeśli byłby ktoś chętny z Dzw to musiał by dojechac te 15km sam. Mam 17 lat średnia prędkość +/- 27km/h Trasa liczy około 200km. Start szacowałem około 5 rano. Jeśli jest ktoś chętny lub mógł bym go spotkać po drodze proszę pisać. Na pewno będzie mi kogoś brakowało na odcinku Sierpc->Brodnica :D nigdy nie jeździłem w te strony... Kontakt przez forum lub 508815137. Myślę, że całą wyprawę zrelacjonuje na forum może uda się coś nagrać co poszło lepiej co gorzej mam nadzieje ze będzie tylko lepiej.

przy średniej prędkości 27km/h to raczej ciężko liczyć na podróż krajoznawczą ale ... sam się przymierzam do jakiejś trasy 200km (pierwszy raz w tym roku). Ciągle jednak albo brak czasu albo też warunki pogodowe wątpliwe, bo albo żarówa ponad 30st. albo deszcz :] To już spora odległość jak na rower crossowy, którym jeżdżę, więc trzeba brać pod uwagę cały dzień na taką podróż.

Nie wiem jaki masz rower Bolusiov, jakiego typu i jaką masz kondycję, jakie trasy robiłeś do tej pory maksymalnie jednak utrzymać średnią 27/h to już jakąś kondycje trzeba mieć do tego :]. Oczywiście da się, czytałem swego czasu relację z wyprawy dookoła Polski chłopaka co robił właśnie trasę po 200km dziennie z podobna prędkością, więc jest to możliwe i kilka dni pod rząd. Jednak dalej uważam, że ciężko jest tu już mówić o jeździe krajoznawczej z taką prędkością. Dla mnie jazda krajoznawcza to około 20km/h średnio, a to spora różnica hehe.