Skocz do zawartości

Wymiana Suportu na kwadrat na lepszy.

html

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, 

Poszukuję dobrego supportu  dodam ,że pierwszy raz będę takowy wymieniał nie wiem czy mam się kierować.Odkręciłem swój stary suport który był tak zapieczony że część zębatek została uszczerbiona. Stary suport jest firmy - Neco o parametrach: 68 BC 1.37" x24T 122.5mm - na kwadrat. Korba jaka niedawno kupiłem to Shimano FC-M311 175 mm 48x38x28. Prosił bym o przekazani mi informacji przy wyborze suportu lub danie jakiś przykładów (allegro )najchętniej ze swoich doświadczeń. 

Dzięki i pozdrawiam Was.

Edytowane przez html
Opublikowano (edytowane)

Jaki Ci polecić to nie wiem tyle jest tego na rynku. Ja jeśli już wymieniałem to wybierałem Shimano. Aby tylko długość osi wkładu się zgadzała, czyli te 122,5 mm. 122 lub 123 mm też będzie dobrze. Dobra rada. Przed wkręceniem nowego wkładu porządnie wyczyść gwinty mufy suportu i nasmaruj je. 

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Kupiłem support shimano i się strasznie zawiodłem na tej firmie a konkretnie model Shimano BB-UN26 122 mm/68 BSA - TOTALNA WTOPA ODRADZAM - support ten strasznie slaby pod względem przykręcenia. Po przykręceniu części odpowiedzialnej za łożyska druga cześć ( plastkowa wkrędka ) totalny szajs jak w ogóle można robić takie nakrętki z plastiku, nie dość że gwint się pozrywał to jeszcze sama ta plastikowa nakrętka się wykrzywiła że nadaje się do śmieci. Nie wiem czy to się nadaje do reklamacji ale wiem jedno że zawiodłem się na shimano.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 16.06.2018 o 19:22, html napisał:

Kupiłem support shimano i się strasznie zawiodłem na tej firmie a konkretnie model Shimano BB-UN26 122 mm/68 BSA - TOTALNA WTOPA ODRADZAM - support ten strasznie slaby pod względem przykręcenia. Po przykręceniu części odpowiedzialnej za łożyska druga cześć ( plastkowa wkrędka ) totalny szajs jak w ogóle można robić takie nakrętki z plastiku, nie dość że gwint się pozrywał to jeszcze sama ta plastikowa nakrętka się wykrzywiła że nadaje się do śmieci. Nie wiem czy to się nadaje do reklamacji ale wiem jedno że zawiodłem się na shimano.

Jakby Ci to powiedzieć...bo ten plastik ma tylko stabilizować oś koncentrycznie, a nie dociskać. Dokręcasz z jednej strony i tyle. Twoja wina - nieumiejętny montaż. 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Piszę dosyć póżno udało się go wkręcić ale był gwint trochę zniszczony przez co cały czas się nie chciał wkręcić. Ale na przyszłość nie kupował  bym plastikowych.

Pozdrawiam.